Hírek

Simán, 3:0-ra verte a Haladás a Vasast a Rohonci úti stadionban

2012. március 12., 16:24

A három hazai találatot sorrendben Nagy Dániel, Goran Vujovics és Oross Márton szerezték. A Haladás Sopron Bank magabiztos győzelmével feljött a tabella tizedik helyére.

Simán, 3:0-ra verte a Haladás a Vasast a Rohonci úti stadionban

Két a kiesés rémétől fenyegetett futballcsapat találkozott a bajnokság 19. fordulójában a Rohonci úton, ahol a Haladás Sopron Bank valamivel több mint 5 ezer néző előtt fogadta a Vasas gárdáját. Unalmasnak mondható első negyed óra után a hazaiak szerezték meg a vezetést: Radó balról érkező beadása után a második hullámban érkező Nagy Dániel lőtt a vendégek kapujába. A fővárosiak szinte még fel sem ocsúdtak a gól okozta sokkból, máris megkapták a másodikat: a Radó ellen elkövetett szabálytalanság miatt megítélt büntetőt Vujovics lőtte Ilizi hálójába.
Fordulás után a 2:0-ás előnyben lévő Haladás nyugodtan játszhatott, különösen azt követően, hogy a játékvezető az 58. percben Rubust másodszor is sárga lappal bűntette, ami összességében pirosat ért. Az emberhátrányban lévő Vasas ennek ellenére a 77. perben 11-eshez jutott, de Bárányos lövését Rózsa hárítani tudta, ahogyan Kovács ismétlését is. Az ellentámadás végén viszont a Haladás már betalált: Nagy Dániel passzából Oross volt eredményes, aki találatával beállította a 3:0-ás végeredményt.

Artner Tamás vezetőedző, Haladás Sopron Bank
...

A Haladás Sopron Bank gárdája sikerének köszönhetően feljött a tabella 10. helyére. A szombathelyiek szombaton Zalaegerszegen lépnek pályára, ahol a sereghajtó ZTE ellenfelei lesznek.