Hírek

Sima meccsen újra a Szolnoknál az előny

2018. június 15., 14:37

Sima, 89:70 arányú vereséget szenvedett Szolnokon a bajnoki döntő harmadik mérkőzésén a Falco kosárlabdacsapata. A Tisza-partiak így összesítésben 2:1-re vezetnek a három győzelemig tartó páros csatában.

Sima meccsen újra a Szolnoknál az előny

Eladott labdákkal, elhibázott távoli dobásokkal kezdett a Falco Szolnokon, így pedig senki sem csodálkozott azon, hogy az első negyed végén 22:11-re vezetett a palánkok alatt egyértelműen domináló hazai alakulat. A második etap elején semmit sem változott a játék képe, ennek köszönhetően pedig a Tisza-partiak folyamatosan növelni tudták az előnyüket. Szerencsére a félidő végén a Falcónak is volt egy jobb periódusa, így a nagyszünetben csak 43:33 volt az állás, azaz látótávolságon belül voltak a sárga-feketék. Térfélcserét követően a házigazdák szép lassan felörőlték a vasiak ellenállását és végül magabiztos, 89:70 arányú győzelmet arattak a hajrára már  hitehagyottá váló vendégek ellen.

Perl Zoltán - kosárlabdázó, Falco-Vulcano Energia KC
“Úgy érzem, hogy jobb volt a Szolnok. Az első félidőben nagyon sok üres dobóhelyzetet kihagytunk. Küzdöttünk, próbálzunk mindent beleadni, de Szolnokon nehéz nyerni. Ma nem sikerült.”

A Falco csapatából egyedül a 19 pontig jutó Perl Zoltán játéka emelkedett ki. Ezzel szemben a szolnokiaknál jóval több remek teljesítmény is akadt. Összességében ez volt a hazaiak győzelmének első számú a záloga.

Vojvoda Dávid - csapatkapitány, Szolnoki Olaj KK
“Azt nem mondanám, hogy annyira sima volt, attól függetlenül, hogy nyertünk 19 ponttal. Azért belülről nem volt annyira könnyű mérkőzés. Amiben sokkal jobbak vagyunk, az, hogy remekül eloszlanak a pontok. Az, hogy öt ember dob tíz felett.”

Fölényes sikerének  köszönhetően a Szolnok 2:1-re vezet az egyik fél harmadik győzeleméig tartó páros csatában. A két gárda legközelebb hétfőn kora este találkozik egymással az Aréna Savariában. Remélhetőleg a Falco azon a derbin meg tudja akadályozni a bajnokavatást.