Hírek

Sima hazai Falco győzelem

2017. október 16., 14:14

Kissé nehézkes kezdés után végül magabiztos győzelmet aratott a Falco-Vulcano Energia KC kosárlabdacsapata a MAFC együttese ellen. A szombathelyiek 96:61-es vereséggel küldték haza a fővárosi alakulatot.

Sima hazai Falco győzelem

Némi meglepetésre a vendég MAFC kezdett jobban a Falco otthonában. A Davis találataira alapozó fővárosiak a 2. percben 6:0-ra vezettek. Ezt követően azonban elkapta a fonalat a szombathelyi együttes és Perl vezérletével fordítottak is a hazaiak. Az első negyed végén hat, míg félidőben már kereken 20 ponttal jártak előrébb. A sárga-feketék a második félidőben is folyamatosan növelték előnyüket és végül 96:61 arányban győzték le a vendégeket.

Misek Levente - csapatkapitány, MAFC
“Azt gondolom, hogy nagyon jól kezdtük a mérkőzést. Az első percekben egyenrangú ellenfelek voltunk. Utána teljesen felőröltek bennünket. Készültünk a gyors játékukra, azonban erre sajnos nem volt ellenszerünk.

A Falco csapatából az első negyedben Perl Zoltán remekelt, aki 10 perc alatt 14 pontig jutott. A folytatásban aztán a többiek is belejöttek a játékba. A második félidőben a pályára kerülő fiatalok is jól játszottak. Hódi például kettő, míg Dancsecs három triplával is keserítette a vendégek életét.

Dancsecs András - kosárlabdázó, Falco-Vulcano Energia KC
“Nagyon jól kezdtünk, sok dobást bedobtunk. A Zoli nagyon jól kezdett, mindent bedobott. Utána volt egy kisebb hullámvölgy a harmadik negyed elején, de aztán még jobban el tudott lépni a csapat, így végül egy laza meccs lett és a végén mi fiatalok is esélyt kaphattunk.”

A szombathelyi gárda jelenleg két győzelemmel és egy vereséggel a bajnoki tabella negyedik helyén áll. Perl Zoltánék szerdán FIBA Europa Kupa mérkőzést játszanak majd az orosz Nyizsnyij Novgorod otthonában.