Hírek

Sima Haladás-Viktória győzelem

2018. március 21., 12:29

Az alapszakasz utolsó fordulójában a  Haladás-Viktória FC NB I-es női labdarúgócsapata 3:0-ra verte a Kóka együttesét. A szombathelyiek a győzelem ellenére sem jutottak be a felsőházat alkotó legjobb négy gárda közé.

Sima Haladás-Viktória győzelem

Lényegében tét nélküli mérkőzésen fogadta az alapszakasz 14., utolsó fordulójában a Viktória csapata a tabella utolsó előtti helyén álló Kókát, ugyanis az már korábban eldőlt, hogy mindkét gárda az alsóházban kezdi majd meg a rájátszást. Ettől függetlenül egész jó iramú első félidőt láthattak a didergő nézők, bár az is igaz, hogy gól nem esett ebben a játékrészben. Térfélcserét követően viszont a kapus Barti óriási hibáját kihasználva Manhart megszerezte a vezetést a vasiaknak.

Simon Attila - vezetőedző, Haladás-Viktória FC
“Beszéltük az öltözőben is, hogy az első gól után majd jobban kinyílnak. Labdatartásba hibáztak bele egyébként. Amúgy már tavaly is nagyon jó és szoros meccset játszottunk velük. Úgy látszik, hogy a mi stílusunk fekszik a Kókának.”

A találkozó hajrájában az osztrák válogatott Manhart megszerezte második találatát is. Rajta kívül még Siklér is felíratkozott a gólszerzők közé, így a Viktória 3:0 arányban megnyerte a műfüves pályán rendezett mérkőzést. Veresége ellenére a Kóka csapata egyértelműen dícséretet érdemel.

Zágonyi Barbara - labdarúgó, Kóka FNLA
“Fejben is és mentálisan is nagyon jól helyt álltunk. Egy nagyon buta gólt kaptunk a második félidőben és onnantól szerintem szétestünk. legfőképpen fejben és onnan már nehéz voolt visszahozni.”

A Viktória az utolsó forduló eredményétől függtelenül az ötödik helyen zárta az alapszakaszt, így csak az alsóházban folytathatja a bajnokságot. Ez pedig egyértelműen óriási csalódásként értékelhető.