MNB
MNB - 2

Hírek

Sima Haladás vereség a Videoton vendégeként

2018. május 15., 14:54

Sima, 3:0-ás vereséget szenvedett a kiesés elől menekülő Haladás labdarúgócsapata a bajnoki címre törő Videoton felcsúti ideiglenes otthonában. A szombathelyiek a fiaskó ellenére is maradtak a tabella nyolcadik, még bőven bentmaradást érő helyén.

Sima Haladás vereség a Videoton vendégeként

Bár Lazovics és Juhász személyében két meghatározó játékosa is hiányzott a Videotonnak, mégis a fehérváriak kezdtek jóval aktívabban a Haladás ellen, és a 19. percben Nikolov közeli találatával a vezetést is megszerezték. A folytatásban is a hazaiak maradtak támadásban, ám újabb gólt csak a 61. percben értek el. Ekkor Varga átadását követően Nego talált be a vasiak kapujába. A 3:0-ás végeredményt Pátkai állította be nem sokkal a találkozó vége előtt.

Marko Nikolics - vezetőedző, Videoton FC
“Gratulálok a játékosaimnak. Ma az első pillanattól az utolsóig jól teljesítettünk. Kontrolláltuk a mérkőzést. A Haladás ellen nem könnyű sok gólt szerezni, mert nagyon jól szervezettek. Okos játékkal rúgtunk három gólt, ráadásul több helyzetet ki is hagytunk. Menni kell tovább, jönnek a következő mérkőzések.”

A Haladás sérülések és eltiltások miatt nem a legerősebb csapatával tudott kiállni a bajnokesélyes Videoton ellen. Ráadásul a felcsúti derbi 70. percében Kassai játékvezető teljesen jogosan kiállította Kovácsot, így pedig esély sem volt a pontszerzésre.

Michal Hipp - vezetőedző, Szombathelyi Swietelsky-Haladás
“Gratulálok a Videotonnak a győzelemhez. Félénken és megilletődötten játszottunk. Főleg az első félidőben. A mai meccsen a mi hiányzóink jobban érződtek, mint az ellenfélnél. Amióta itt vagyok a Haladásnál, ez volt a leggyengébb produkciónk.”

A súlyos vereség ellenére a Haladás maradt a tabella nyolcadik, még bőven bentmaradást érő helyén. A vasi zöld-fehérek a következő fordulóban, szombaton 17 órakor, az Újpest csapatát fogadják a Rohonci úti stadionban.