Hírek

Sima győzelem a futsalosoktól

2016. április 27., 16:53

Magabiztos győzelmet aratott a Swietelsky-Haladás VSE NB I-es futsalcsapata a felsőházi rájátszás második fordulójában. A szombathelyiek a Nyírgyulaj együttesét verték 6:3-ra az Aréna Savariában.

Sima győzelem a futsalosoktól

A kötelező győzelem elvárásával fogadta a Haladás futsalcsapata a Nyírgyulaj együttesét. Ennek megfelelően a zöld-fehérek rögtön a derbi elején támadólag léptek fel és gyakorlatilag már az első félidőben eldöntötték a három bajnoki pont sorsát. Lódi Tamás tanítványai 20 percnyi tiszta játékidőt követően 5:1-re vezettek, úgy hogy az ellenfél szinte alig jelentett veszélyt a vasiak kapujára. Térfélcserét követően ugyan felzárkóztak a vészkapussal játszó vendégek, de egyetlen pillanatig sem veszélyeztették Németh Péterék magabiztos, 6:3 arányú  győzelmét.  

Németh Péter futsal játékos, Swietelsky-Haladás VSE
“A kötelezőt hoztuk. Nagyon jól kezdtünk, pillanatok alatt 4:0-ra vezettünk. Utána elaltattuk magunkat és a Nyírgyulaj nem rossza csapat. Nem hiába jutottfel a felsőházba. Utána hozták az 5 a 4 elleni játékot. Rúgtak egy gólt. A második félidőben pedig feljöttek 6:3-ra. Nem mondhatnám ezért, hogy annyira sima volt a második félidő.”

A Haladás csapata eddig két meccset játszott a felsőházi rájátszásban. A szombathelyiek Győrben jól helyt álltak, csupán 5:3-ra kaptak ki. Azt követően pedig simán legyőzték a Nyírgyulaj együttesét.

Lódi Tamás vezetőedző, Swietelsky-Haladás VSE
“Úgy gondolom, hogy egyre jobb teljesítményt nyújt a csapat. Amióta átvettem fejlődünk. Nyilván kicsivel másabb dolgokat kérek én, mint az elődöm.Kezdünk ráérezni a titok nyitjára.”

A vasi együttes két kört követően a tabella harmadik helyén áll. A szombathelyiek a jövő hétfőn este negyed hétkor az ötödik  Veszprém gárdáját fogadják az Aréna Savariában.