MNB
MNB - 2

Hírek

Sikeresnek ítélik az idei karnevált a szervezők

2013. augusztus 27., 18:28

Kedvezően fogadták az újításokat a látogatók, van olyan új helyszín, amellyel már a folytatást tervezik. Az eső sem volt túl hosszú ahhoz, hogy elvegye az emberek kedvét a karneválozástól. A takarítás, a rendrakás a végéhez közeledik. A letárt utcákban lehet már közlekedni.

Sikeresnek ítélik az idei karnevált a szervezők

Alig fejeződtek be vasárnap a karneváli programok rögtön kezdődött a rendrakás, a pavilonok, színpadok elbontása. A kereskedők hamar összecsomagoltak. A Thököly utcában és környékén sokan dolgoztak hétfőn és kedden is, hogy minél hamarabb eltakarítsák a szemetet, elbontsák az árusítóhelyeket vagy éppen a Diadalívet. Délutántól újra lehetett közlekedni a lezárt szakaszokon. A Fő téren ma már nyomát sem lehetett látni a fesztiválnak. Egyelőre pontos számok nincsenek, hogy hányan szórakoztak a karneválon és mennyi a bevétel. Szommer Ildikó szerint idén is sikeres volt a program.

Szommer Ildikó, karneváligazgató
Az eső sem tizedelte meg annyira a látogatókat, nyilván kevesebben voltak a programokon mintha 25 fokos ideális meleg lett volna. De ennek ellenére én azt mondom, hogy csodálatos közönsége van a karneválnak, hiszen esernyővel, esőkabáttal nemcsak, hogy a színpad előtt hallgatták  a koncerteket, hanem a Ferences-kertben is megtekintették a harcászati bemutatókat.

Az eső miatt csak két program maradt el a Ferences-kertben és ugyanitt, egy programon kellett módosítani. A szervezők azt mondják: kedvezően fogadta a közönség az újításokat. Pl. a csütörtöki vásárnyitást, az új helyszínek közül a Zsidó udvart, vagy azt, hogy a felvonulás előtt két helyszínen zenei produkcióval is szórakoztatták a lelátó közönségét. Ezt a programot valószínűleg jövőre is megtartják.