Hírek

Sikeresen pályázott a szombathelyi egyházmegye

2011. március 04., 14:45
Közel 41 millió forint támogatást nyert a szombathelyi egyházmegye egy uniós pályázaton. Ebből a pénzből négy intézmény: a jánosházi, a celldömölki, a sárvári és a szombathelyi általános iskolák informatikai rendszerét fejlesztik.
Sikeresen pályázott a szombathelyi egyházmegye


Ez volt az első alkalom, hogy az egyházi fenntartású intézmények pályázhattak - hangzott el a mai sajtótájékoztatón.


A Brenner János iskolában eddig is nagy hangsúlyt fektettek a számítástechnika oktatására. A 7. évfolyamosok közül évről évre egyre többen teszik le az ECDL-start vizsgát. A mostani pályázatnak köszönhetően közel 14 millió forintból kap új eszközöket az iskola.

Englert Zsolt - igazgató, Brenner János Óvoda, Általános Iskola és Kollégium
"Az iskolának nagy szüksége volt már erre a fejlesztésre, ami nem kicsi. A Brenner János általános Iskola esetében ez 8 tantermi csomagot jelent, ami digitális táblát, projektort, laptopokat jelent. illetve 27 számítógépet, aminek a segítségével egyrészt az informatika oktatás is meg fog újulni, illetve a nyelvoktatásba szeretnénk ezt még bevezetni."

Emellett a sajátos nevelési igényű gyermekek számára is érkezik egy olyan eszköz, mely megkönnyíti számukra a tanulást. Hosszú éveken keresztül csak ritkán, vagy egyáltalán nem pályázhattak az egyházi iskolák fejlesztésekre, így leginkább csak azokat az eszközöket tudták beszerezni, amire saját pénzből futotta - hangzott el a sajtótájékoztatón. Ezentúl igyekeznek kihasználni a pályázati lehetőségeket.

Dr. Veres András - megyéspüspök
"Az egyházi oktatási intézményeink még több mindenben hiányt szenvednek, legtöbbször a tornaterem hiányzik, de még más jellegű hiánypótló pályázatokon is szeretnénk elindulni, mert újra mondom, az önerő az kevés lenne, hogy ilyen jellegű fejlesztésekre képesek legyünk."

Még tart a közbeszerzési eljárás, várhatóan az új tanévben már használhatják az új számítógépeket az oktatásban.