MNB
MNB - 2

Hírek

Sikeres évet mondhatnak magukénak az idegenforgalomban dolgozók

2015. november 25., 17:36

Nőtt a vendégéjszakák száma a megyében, és emellett az utazási kedv is növekvő tendenciát mutat.

Sikeres évet mondhatnak magukénak az idegenforgalomban dolgozók

Vas megyében a kereskedelmi szálláshelyek üzemeltetői idén a tavalyinál sikeresebb első félévet zártak. A KSH adatai szerint januártól júniusig az egy évvel korábbi adatokhoz képest 10%-kal több vendég érkezett, a vendégéjszakák száma pedig kicsivel több mint 4%-kal nőtt.

Pfliegler András - recepcióvezető
"Szerencsére a szállodánk látogatottsága, a vendégforgalom az elmúlt évekhez hasonlóan jól alakult, sőt örömmel tudok beszámolni arról, hogy picit, néhány százalékkal emelkedett is. Ez, hogy konkrétumokat is mondjak az év első 9 hónapjában 73%-os a szállodánk kihasználtsága, ez 2%-os emelkedést jelent az elmúlt év hasonló időszakához képest"

A hazai látogatók száma és az általuk eltöltött idő hossza dinamikusabban bővült, mint a külföldieké, ennek ellenére a vendégéjszakáknak több mint a felét határon túliak töltötték el a megyében. A külföldi forgalom jelentős részét cseh, osztrák, és német turisták adták. A vendégéjszakák mellett az utazási kedv is nőtt az idei évben.

Fodor Judit - ügyvezető, Ventura Utazási Iroda
"Én azt látom hogy nálunk hihetetlenül megugrott a forgalom és rengeteg új utasunk van és nagyon sok törzsutas és ez a szám egyre inkább csak bővül."

A tapasztalatok szerint előtérbe kerülnek az eddig kevésbé népszerű idegenforgalmi célpontok: egyre többen választják a túrákat és természetjáró programokat, valamint az állatkerteket. Emellett a sztenderd utak, - mint például a bécsi városnézés - továbbra is közkedveltek a kirándulók körében.