Hírek

Sikeres civil szemétszedő akció

2019. március 11., 15:19

Civil elhatározásból, a közösségi média felületein szerveződött az a szombati oladi szemétszedő akció, amelyre több tucat környékbeli jött el, de voltak, akik például Zala megyéből érkeztek. A megmozdulás eredményes volt.

Sikeres civil szemétszedő akció

Délben már a zsíros kenyeret ették néhányan az oladi kilátónál, pár órával korábban azonban még a szemetet szedték itt közel ötvenen szombaton, egy civil akció keretében.

Dancs István Roland - szervező
“Tíz órakor kezdtünk, tartottunk egy munkavédelmi oktatást is a legelején, hogy biztonságos legyen, és délre végeztünk is. Jól megnyomtuk a munkát. Gyakorlatilag a kilátó közvetlen környezetét és a környező erdőket is megtisztítottuk a szeméttől. Rengeteg hulladék jött össze.”

Autógumi, kormánykerék és ülés - szinte egy komplett autót össze lehetne rakni abból, amit a lelkes környezetvédők a kilátó környéki erdőben találtak. De volt itt ruhaszárító, cipő és mikrohullámú sütő is. A résztvevőket felháborította, amit tapasztaltak.

Györe Péter
“A tipikus az, hogy mondjuk építkezés után a törmeléket leborítják az erdő szélén. Nem tudják hova pakolni. Nem is az, hogy pakolni, hanem igazából ugye fizetni nem akar az ember azért, hogy a saját szemetét eltakarítsa maga után.”

A zsákokat és a kesztyűket az önkormányzat biztosította, az összegyűlt szemetet hétfőn a Szova Zrt. elszállította.