MNB
MNB - 2

Hírek

Sikeres atléták

2016. június 28., 15:05

Remekül szerepeltek a vasi atléták a hazai rendezésű korosztályos országos bajnokságon. A három egylet versenyzői összesen 13 arany-, 6 ezüst-, valamint 9 bronzérmet gyűjtöttek be a két nap során.

Sikeres atléták

A Sugár úti sportcentrumban két napon át az U20 és az U23-as korosztály legjobb magyar atlétái versenyeztek. A vasi színeket a Dobó SE, a Haladás VSE és a Szombathelyi Egyetemi SE sportolói képviselték, akik közül három aranyérmével Halász Bence lett a legeredményesebb. A szombathelyi atléta főként a junior férfiak kalapácsvetésében jeleskedett, melyben új magyar csúcsot ért el.

Halász Bence versenyző, Dobó SE
“Teljesen elégedett vagyok az eredményemmel. Ez a 82,64 méteres eredmény 30 centiméterre van már csak az Európa-csúcstól, amit idén nagyon szeretnék elérni, hiszen az is kezd már szakállas rekord lenni.”

Magabiztosan nyerte meg az U23-as korosztály női kalapácsvető számát Gyurátz Réka. A Dobó SE kitűnősége annak ellenére vert közel tíz métert a második helyezettre, hogy sérülten versenyzett.

Gyurátz Réka versenyző, Dobó SE
“Az volt a cél meg a feladat, hogy megnyerjem ezt az országos bajnokságot. Meg hogy a többiek is minél fényesebb érmeket szerezzenek. Szerintem ezt teljesítettük ma.”

A Dobó SE versenyzői összesen 16 medált tartottak itthon a korosztályos országos bajnokságon, ami a közelgő világversenyek előtt bíztató eredménynek minősíthető.

Németh Zsolt vezetőedző, Dobó SE
“Nagyon örülünk, hiszen ebben az időszakban ez egy nagyon jó dolog, de figyelnünk kell arra, nehogy megsérüljenek a hátralévő rövid időszakban. Ilyenkor úgy gondoljuk, hogy a legjobb lenne hibernálni őket és majd csak a versenyre kiolvasztani. De remélem, hogy még van bennük. Még a technikában is láttunk a Lacival olyan dolgokat, amit lehet javítani.”

A Sugár úton megrendezett versenyen a Haladás VSE atlétái 11 érmet nyertek, míg a Szombathelyi Egyetemi SE sportolóinak egy aranymedál jutott.