MNB - 2
MNB

Hírek

SEK felvételi

2016. július 22., 15:56

Kedden tudják meg a főiskolára, egyetemre jelentkezők, hogy felvették-e őket a választott intézményükbe, de a felsőoktatási intézményekben már a héten is a felvételi eredmények pontosításán dolgoznak. Akit végül Szombathelyre vesznek fel, az iskola elvégzésekor már várhatóan ELTE-s diplomát tarthat a kezében.

SEK felvételi

"Akkor ezen viszont még gondolkodnunk kell"

A felételi pontszámításon dolgoznak a Savaria Egyetemi Központban, hogy a jövő heti végleges ponthatárok mind az intézmény, mind a leendő hallgatók számára eredményes legyen. Az áprilisi jelentkezési adatok hasonlóan alakultak, mint a tavalyi évben, az intézményben ennek megfelelően a felvettek létszámában is hasonló, vagy talán kicsit jobb eredmények várhatóak.

Németh Péter - tanulmányi koordinátor, SEK Egyetemi Tanulmányi Központ
"Amit már most biztosan tudunk és látunk, az az, hogy pedagógusképzésben a felvett létszám az töretlenül emelkedik, ahogy ezt tapasztaltuk az elmúlt években is, erős továbbra is a sporttudományi képzés, tehát az is töretlenül tartja magát, ahogy azt szoktuk mondani a vidék legerősebb sporttudományi képzése Szombathelyen van, ez meg fog látszani a felvételi létszámokban is várhatóan."

A harmadik fókuszterületként kijelölt műszaki képzésen szintén  magas felvételi létszámok várhatóak a szombathelyi felsőoktatási intézményben. A július elsején tett államtitkári bejelentés alapján azok a hallgatók, akiket Szombathelyre vesznek fel, a képzésük végén már az ELTE által kiállított diploma birtokában léphetnek be a munkaerőpiacra.

Németh István - rektorhelyettes, Savaria Egyetemi Központ
"Az itteni képzés minősége is az ELTE-s színvonalnak fog megfelelni, az egyeztető tárgyalásokon ez egy elvárás volt Szombathellyel szemben és mi ezt megfogalmaztuk, hogy azokban a képzésekben, amelyet ide delegálnak, mi ezt a színvonalat tartani is fogjuk."

A felvételi eredmények hivatalosan a jövő héten lesznek nyilvánosak, a jelentkezők július 26-án este már megtudhatják, hogy hová vették fel őket.