MNB - 2
MNB

Hírek

SegítéSEK

2020. január 21., 14:19

A jótékonyságot, a társadalmi felelősségvállalást helyezi előtérbe az ELTE Savaria Egyetemi Központ most indult, egy éven át tartó programja, amelynek a hallgatók érzékenyítése is célja. A SegítéSEK elnevezésű projekt első állomását kedden tartották a katasztrófavédők közreműködésével.

SegítéSEK

A szén-monoxid-mérgezések elkerülése, a helyes tüzelőanyag megválasztása, a kémény- és lakástüzek megelőzése – aktuálisan ezekben a témákban adtak jó tanácsokat a katasztrófavédelem munkatársai az ELTE Savaria Egyetemi Központ hallgatóinak és az érdeklődő járókelőknek is.

Lakatár Gábor – kirendeltségvezető, Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
„A mai digitális kommunikációban, közösségi portálokon mi is próbáljuk azokat az információkat eljuttatni, ami a célközönségnek megfelelő információt jelenthet. Ez a mai nap egy olyan lehetőség számunkra és a diákok, közlekedők számára, ami segíthet a megelőzés propagálásában.”

Szent Márton szellemisége eddig sem volt idegen az egyetemi központtól, számos jótékonysági akciót szerveztek. Idén ezt egységes keretben, még több hallgató bevonásával teszik, elindították ugyanis a SegítéSEK címet viselő programsorozatukat.

Lenkai Nóra – irodavezető, ELTE Savaria Campus
„Amikor elkezdtük a programot és több ilyen akciót szerveztünk, akkor rájöttünk, hogy a mi hallgatóink nagyon fontosnak tartják a társadalmi felelősségvállalást. Javarészt pedagógusokat képzünk, és a pedagógusoknak nagyon fontos, ha kimennek az iskolákba tanítani, akkor erre nagyon figyeljenek, és azt láttuk, hogy a mi hallgatóink erre tényleg nagyon figyelnek.”

A SegítéSEK elnevezésű programban az egyetem legfőbb partnere a hallgatói önkormányzat.

Bella Dániel – alelnök, Hallgatói Önkormányzat
„Egy hallgatónak, személy szerint nekem azért fontos, mert itt egyrészt közelebb tudunk kerülni az emberekhez, másrészt a problémáikon tudunk segíteni bizonyos tárgykörökben.”

A segítségnyújtást minden formában előtérbe helyező projekt első rendezvénye bárki számára elérhető volt. A katasztrófavédők az egyetem bejáratánál nem csak hasznos információkkal, hanem apró ajándékokkal is várták az érdeklődőket. A hallgatók jól fogadták a társadalmi felelősségvállalást erősítő kezdeményezést.

Söveges Bernadett földrajz-természetismeret
„Nagyon örülök neki, igazából ez egy nagyon hasznos dolog, hogy most már az egyetemistáknak is erre oda kell figyelnie.”

A tervezett programok között jótékonysági sütivásár, koncert, bál, futóverseny, és fogyatékkal élőknek szervezett kirándulás is szerepel.