MNB - 2
MNB

Hírek

Savaria TISZK programzáró rendezvény

2011. december 14., 18:14

Tananyag- és szervezetfejlesztés, munkaerő-piaci tréning, partneri- és igényfelmérés, infrastrukturális beruházás szerepelt abban a  TÁMOP pályázatban, amelyet a Savaria TISZK 2010-ben nyert el. Ma tartották a program zárórendezvényét, amelynek fő témája a halmozottan hátrányos helyzetű diákok munkaerő-piacra történő felkészítése volt.

Savaria TISZK programzáró rendezvény
"Mindenki székére tettünk: az „én városom Szombathely „ könyvet."

A TISZK kiadványában a diákok Szombathelyről és a pályaválasztásról készült rajzait jelentették meg. A szakképzés-szervezési központ 2010-ben 370 millió forintos uniós támogatást nyert a szak- és felnőttképzés rendszerének fejlesztésére szombathelyi partneriskoláiban. Ebből nem csak  tananyagfejlesztést hajtottak végre, hanem az intézményekben informatikai eszközbeszerzést, és a gyakorlati oktatás korszerűsítését is.

Bálint András ügyvezető igazgató, Savaria TISZK Nonprofit Kft.
Volt sok program, ahol műhelymunkát kellett végezni a halmozottan hátrányos és sajátos nevelési igényű gyermekek további fejlesztése érdekében. Tartalomfejlesztés, komplex szakképzési és felnőttképzési rendszer újragondolása volt ez a pályázat.

A TISZK konzorciumi partnereként a programban a Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ, és a Regionális Szociális Forrásközpont is részt vett. Ők speciális szolgáltatási csomagot dolgoztak ki a problémás tanulók munkaerő-piaci felkészítésére.

Füzessy Józsefné ügyvezető igazgató, Regionális Szociális Forrásközpont Nonprofit Kft.
Szülőket, diákokat, pedagógusokat abban segíti: a diákokat a munkaerő-piaci integrációban, a tanulási hatékonyságban, a szülőknek ez információs lehetőség volt.

A pedagógusokat pedig a későbbiekben is a hatékonyabb oktatásban segíti a kidolgozott csomag. Bár a kétéves projekt most lezárult, a TISZK már a következő pályázatok kiírását várja, hogy folytatódhasson a szak- és felnőttképzés rendszerének fejlesztése.