MNB - 2
MNB

Hírek

Sárkányhajó Fesztivál

2014. augusztus 19., 19:03

Összesen 26 csapat indult a második alkalommal megrendezett szombathelyi Sárkányhajó Fesztiválon. A legénységek 200, valamint 2000 méteres távon versenyeztek a Csónakázó tavon kijelölt pályákon.

Sárkányhajó Fesztivál

Immár második alkalommal hasították sárkányhajók a szombathelyi Csónakázó tó vízét, ugyanis a Savaria Turizmus Nonprofit Kft a tavalyi nagy sikeren felbuzdúlva ismét megrendezte ennek a speciális sportágnak a fesztiválját. A sporteseményt Hende Csaba nyitotta meg, aki a sportolás, a mozgás fontosságára hívta fel a megjelentek figyelmét.

Hende Csaba honvédelmi miniszter, országgyűlési képviselő
“Mindenkit buzdítok arra, hogy álljon fel a fotelból. Kezdjen el sétálni, kocogni, kutyát sétáltatni. Mindegy, hogy mit, csak hetente rendszeresen, legalább háromszor mozogjon. Sokkal tovább fog élni, és sokkal jobb minőségben.”

A II. Szombathelyi Sárkányhajó Fesztiválra összesen 26 csapat adta le a nevezését. A legénységek többsége a vasi megyeszékhelyről érkezett, ám jöttek együttesek Szentgotthárdról, Rönökről, Győrből és Budapestről is.

Vörös-Borsodi Csilla ügyvezető, Savaria Turizmus Nonprofit Kft.
“A tavalyi évhez képest szinte megdupláztuk a csapatoknak a számát, ami nyilván a mi munkánknak is köszönhető,de inkább arra szeretném felhívni a figyelmet, hogy hatalmas nyitottság és érdeklődés van a másik oldalon. Közösségeket, cégeket, egyesületeket, intézményeket szólítottunk meg.”

A résztvevők rendkívül fontosnak tartották magát a versengést, de legalább ennyire előtérbe helyezték a közösség építésének lehetőségét is.

Polgár Tibor versenyző, Sportosokk
“Sporttudományi Intézet csapata leszünk, Sportosokk a nevünk. Azért hoztuk létre, mert mi ezzel foglalkozunk, mi mindig versenyeztünk, bár már a korunk és az erőállapotunk nem olyan. De egy versenyen nekünk is meg kell jelenni és nagyon jó bulinak tartjuk. Nem az eredményt tartjuk fontosnak, hanem azt, hogy itt legyünk ennyi jó sportoló emberrel.”

A csapatok 200, valamint 2000 méteres távokon mérhették össze tudásukat, felkészültségüket. A szervezők több kategóriában írtak ki versenyt, ennek köszönhetően  hasonló képességű együttesek evezhettek egymás ellen.