Hírek

Sajtótájékoztatón ismertették a szimfonikusok új évadát

2019. május 22., 15:44

Verdi operája, a Rigoletto, a Hollywood Classics hagyományos koncertje, egy téli hangverseny és Mahler egyik katartikus élményt ígérő műve is szerepel a szombathelyi szimfonikusok műsorán a jövő évadban. Sajtótájékoztatón ismertették az együttes zenei kínálatát.

Sajtótájékoztatón ismertették a szimfonikusok új évadát

Ahogy tavasszal egy Puccini-operát vittek színre közösen neves operaénekesek és a szombathelyi szimfonikusok, úgy jövőre is készül hasonlóan nagyszabású produkció. Verdi Rigolettója lesz az egyik kiemelkedő előadása a Savaria Szimfonikus Zenekarnak a következő évadban. A Puskás Tivadar polgármester által megnyitott sajtótájékoztatón erről is szó volt.

Madaras Gergely - vezető karmester, Savaria Szimfonikus Zenekar
“Lesznek továbbra is oratorikus koncertek, Mahler második Feltámadás-szimfóniájával fogjuk zárni az évadot. Lesznek nemzetközileg is nagyon elismert, de Magyarországon a legkiemelkedőbb karmesteregyéniségek vendégkarmesterként. Itt említeném Kovács Jánost, Hamar Zsoltot, Vajda Gergelyt és Káli Gábort. A szólisták közül szeretném kiemelni Szabadi Vilmost, Szentpáli Roland tubaművészt.”

Folytatódik a nemrég bevezetett dupla bérletsorozat, a Szimfónia és a Harmónia, amelyeket felerészben a vezető karmester vezényel majd. Büszke az együttes az Ifjúsági bérlet sikerére, erről Thomas Kornél asszisztens karmester tájékoztatott. Több mint száz előadást tervez jövőre a zenekar, ezek között lesz számos vidéki és külföldi fellépés is. Ezek kapcsán az együttes munkáját népszerűsítő marketing fontosságáról beszélt Koczka Tibor alpolgármester. A 2019-2020-as évad a változásokról szól majd.

Kiss Barna - igazgató, Savaria Szimfonikus Zenekar
“Most nyár folyamán is legalább négy állást kell meghirdetnünk, és valószínű, hogy ezzel a következő szezonban, elkövetkező szezonokban - inkább úgy érzem, hogy egy ilyen 3-4 éves folyamatról kell hogy beszéljünk - ez egy komoly átalakulást fog eredményezni.”

A sajtótájékoztatón Madaras Gergely bejelentette, hogy utolsó évadát kezdi meg ősszel a zenekar élén.