Hírek

Rutinos válogatott futsal játékost igazolt a Haladás VSE

2020. január 10., 14:05

Dávid Richárd személyében 108-szoros magyar válogatott futsaljátékost igazolt a Haladás VSE. A labdarúgó szerződése fél plusz egy évre szól és a tervek szerint a Rubeola elleni találkozón öltheti először magára a zöld-fehér mezt.

Rutinos válogatott futsal játékost igazolt a Haladás VSE

Komoly erősítéssel kezdte az új esztendőt a Haladás VSE élvonalbeli futsal együttese. Dávid Richárd személyében 108-szoros válogatott játékost igazolt a szombathelyi klub. A korábbi szóbeli megállapodást követően a klub székházában írták alá a szerződést. A védő az ukrán bajnokcsapattól tette át székhelyét a vasi megyeszékhelyre.

Dávid Richárd - játékos, Haladás VSE
“Most eljött az idő, hogy külföldről igazolok haza a Haladáshoz, hirtelen jött ez a klubváltás, igazából a klubnak szerencséjére, most már így mondom, visszagondolva nekem is, mert úgy érzem, jó helyre kerültem.”

A keret megerősítésére mindenképpen szükség volt, hiszen a csapat egyik meghatározó játékosa kidőlt és hónapokig nem állhat Juanra mester rendelkezésére.

Bokor Zsolt - sportigazgató, Haladás VSE
“Az véletlen, hogy egy ennyire jó magyar játékost sikerült igazolni, mert Ricsi hazajött külföldről. Lecsaptunk rá, össze tudtuk hozni ezt és egy újabb válogatottal bővült a keretünk. A céljaink továbbra is, ahogy említettem korábban, hogy mind a két sorozatban döntőben szeretnénk lenni, aztán persze megnyerni - de ezt óvatosan jegyzem meg - ez a kupa és a bajnokság is.”

A frissen igazolt játékos több poszton is bevethető, korábban megfordult a Berettyóújfalu, a Veszprém és a Győr csapatában is. Utóbbi állomáshelyén pedig csapattársa volt Juanra, aki jelenleg már a Haladás vezetőedzője. A labdarúgó formájára nem lehet panasz, így joggal reménykedhetnek a szombathelyi szurkolók.

Dávid Richárd - játékos, Haladás VSE
“Bízom benne, hogy a teljesítményemet 100-szorosan meg tudom mutatni itt a Haladás színeiben és bízom, hogy ugyanúgy a válogatottban is tudok majd jó teljesítményt nyújtani, s bízom benne, hogy ezt így komplexen nézve pedig elég eredményes évet tudunk zárni.”

A szezon hátralévő részében a 15-ös számú mezt Dávid Richárd ölti magára. Az új szerzemény játékengedélyére még várni kell, előreláthatólag január 20-án, a Rubeola elleni hazai bajnokin debütálhat a Haladásban.