Hírek

Rossz időjárás, zajos építkezés, nehéz közlekedés

2018. szeptember 20., 14:36

A szabadtéri létesítmények üzemeltetőinek nincs könnyű dolguk. Alig néhány hónapig tartanak nyitva, ráadásul ki vannak szolgáltatva a körülményeknek. A szünidő végével megkérdeztük, mik az idei tapasztalatok.

Rossz időjárás, zajos építkezés, nehéz közlekedés

Ugyan az idő még jó, jellemzően már csak óvodai és iskolai csoportok játszanak hétköznap délelőttönként a szombathelyi Kalandvárosban. A vagyongazdálkodó cég fenntartásában lévő szabadidős helyszínek nyári forgalmára voltunk kíváncsiak.

Potyondi Nikolett - kommunikációs és HR-munkatárs, SZOVA Zrt.
“A Kalandváros összes látogatószámát tudom említeni, ami 38 ezer az idei évben. Március végén nyitott a létesítmény, és hogyha szerencsénk van, akkor még egy jó hónapunk hátravan a szezonból. Egyértelműen a nyári időszakban voltak a legtöbben, érezhető az, hogy becsöngettek szeptembertől, és most már tényleg csak a hétvégi napokon van magasabb látogatószám.”

Ez a nyári forgalom egyébként átlagos, tavaly ugyanebben az időszakban kétezerrel kevesebben váltottak jegyet a város legnagyobb játszóterére.

A szintén SZOVA-működtetésű Tófürdő forgalmára idén nyáron több körülmény is rossz hatással volt. A hűvös és változékony idő csak eleinte, az építkezés miatti kényelmetlenségek azonban a teljes szezonban sokak kedvét elvették a strandolástól.

Potyondi Nikolett - kommunikációs és HR-munkatárs, SZOVA Zrt.
“Nehezen indult a szezon. Júniusban, július elején még egyáltalán nem volt nyárias az időjárás, ez a vendégforgalmon is erősen meglátszott. Összességében sem lett túl erős egyébként a látogatószám, ez az átlagosnál egy picit alacsonyabb. 42 ezren keresték fel a létesítményt, ez a tavalyi évhez képest hétezerrel kevesebb.”

A Tófürdő szeptember másodikán bezárt, a Kalandváros azonban előreláthatólag október végéig nyitva marad.