Hírek

Római zarándokút

2016. október 25., 16:44

A Szentatya meghívására népes csoport indul zarándokútra a szombathelyi egyházmegyéből az olasz fővárosba november közepén. A zarándokok a vatikáni Szent Márton-ünnepségen vehetnek részt. Az utat az egyházmegyei karitász intézményei szervezték.

Római zarándokút

Megtelt az egyházmegyei karitász épületének emeleti terme hétfőn délután azokkal a Rómába készülő zarándokokkal, akik Ferenc pápa 2016 tavaszán közzétett meghívásának tesznek eleget. A szentatya Szent Márton ünnepére 6000 szegény, nehéz sorsú embert vár Itália szívébe.

Tuczainé Régvári Marietta - igazgató, Szombathelyi Egyházmegyei Karitász
"Écsi Gábor atya kérdezte, hogy ki az, aki indíttatást érezne arra, hogy csoportot indítana ekkor a Vatikánba. Hazajöttem, itt az intézményekben elmondtam, hogy mik a lehetőségeink, nem egyszerű a szervezési feladat és egyszerre igent mondtak a kolléganők."

A Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat, a Szikla Közösségi Gondozó, és a Kemenespálfai Szent Pál Szociális Központ közös szervezésében mintegy 40-en kerekednek fel, hogy elzarándokoljanak a katolikus keresztény hitvilág fővárosába.

"Várhelyi Tomi atyával, a jánosházi káplán atyával és Gönczi Erzsébettel, a helyi idegenvezetőnkkel egy kicsit bebarangoljuk Rómát."

Tuczainé Régvári Marietta tájékoztatta a megjelenteket a zarándokútvonal fontosabb állomáshelyeiről. Mindenki megkapta azt a mellényt és sapkát, amellyel valójában nemcsak a szombathelyi, hanem az országos karitász szervezetet képviseli. A zarándokok ajándéknak tartják ezt a lehetőséget.

Varga György
"Nagyon örülök a kitüntetésnek, ezt kitüntetésnek veszem, mert ezt nem mindenki kaphatja meg. Én hívő ember vagyok, katolikus, nekem az isteni segítségre nagyon nagy szükségem van."

Sallai Flórián
"Nagyon örülök, hogy bekerültem ebbe a római útba. Nagyon izgul a család értem, mert hívő emberek vagyunk, aztán alig várjuk, hogy eljöjjön ez a pillanat, hogy elutazhassunk."

Szent Márton egyházmegyéjének népes csapata november 10-én hajnalban kel útra, hogy felfedezze az örök várost.