MNB - 2
MNB

Hírek

Rögtönzött NAV ügyfélfogadások a plázákban

2019. április 18., 15:00

Országszerte 11 helyszínen, köztük Szombathelyen is rögtönzött ügyfélfogadási helyeket állított fel a NAV a plázákban. A személyi adóbevallással kapcsolatos teendőkben nyújtanak segítséget a szakemberek.

Rögtönzött NAV ügyfélfogadások a plázákban

Már a havi fizetéseknél figyelembe veszi ezt a munkáltató, az adókedvezményt már érvényesíti hónapról hónapra. 7.22

A gyermekük után járó adókedvezményről tájékoztatja éppen a NAV munkatársa az egyik szombathelyi plázában ezt a fiatal párt. A vásárlókat meglepte, hogy a hivatal itt is megjelent, hogy információkkal segítse az adózókat.

Csorba Zsolt
Nagyon jónak tartom ezt a központos dolgot, hogy most így hirtelen meglepték az embereket. Jó, hogy közlik velünk, mik a teendők. 8.54

Országszerte állítottak fel ilyen rögtönzött, ideiglenes ügyfélfogadási helyeket, hogy a bevallással kapcsolatos teendőkről, az 1 + 1 %-os felajánlás módjáról is tájékoztassák a lakosság minél szélesebb körét. A hagyományos ügyfélszolgálatokon ugyanis azt tapasztalják, sokan nincsenek tisztában azzal, milyen egyszerűen megnézhetik, esetleg módosíthatják tervezetüket.

Petkovits Anikó – sajtóreferens, Vas Megyei Adó- és Vámigazgatóság
Nagyon sokan jönnek, akik még mindig kérik a hivatalt, hogy csinálja meg számukra az adóbevallást, vagy lemaradtak esetleg valami határidőről. Pont ezt szeretnénk tudatosítani az adózókban, hogy nem maradtak le semmiről. Alapesetben nincs semmi dolguk, tervezetük készül, és azt próbáljuk elmondani, hogy akinek esetleg módosítani kell, hozzá kell nyúlni, azt milyen formában tudja megtenni. 1.34

Az 1 + 1 %-os rendelkezést az adózók legegyszerűbben az ügyfélkapujukon teheti meg, de a felajánlásokra személyesen az ügyfélszolgálatokon és postán keresztül is van lehetőség. A személyi jövelemadó bevallási határideje május 20-a. Ha valakinek fizetési kötelezettsége keletkezik, azt is addig a napig kell megtennie.