Hírek

Retro véradást szerveztek a Szent István parkban lévő étteremben

2020. szeptember 30., 22:45

A Május 1 elhunyt tulajdonosának emlékére évente összejönnek a véradók - idén 23-an.

 

Retro véradást szerveztek a Szent István parkban lévő étteremben

Városvezetők, barátok, rokonok és más vendéglátóipari egységek tulajdonosai is részt vettek a Szent István parkban lévő étteremben szervezett véradáson.

Szvoboda László - szervező, tulajdonos - Május 1 Söröző és Étterem
“Édesapám leukémiás volt, és betegsége során sokszor kapott vért, és ezért gondoltuk azt, hogy méltóképpen tudnánk rá emlékezni, ő egy ismert vendéglős, vendéglátós volt Szombathelyen, és ezért gondoltuk, hogy egy retro véradást szervezünk, sörrel és virslivel, és mivel ő sokszor kapott vért, ezért úgy gondoltuk, hogy ezt viszonozzuk valamilyen módon.”

Kilenc éve adott először vért Bölöni Erika, ő itt lett első véradó, azóta is fontosnak tartja, hogy segítsen.

Boloni Erika - véradó
“Ennyit tudok tenni a közért, úgyhogy ennyiben segítek az embereken, akiknek szüksége van a vérre. - Máshol is adsz vért? - Igen, igen, a Vérellátóba is rendszeresen járok, amikor kiküldik az értesítőt. - Évente mennyiszer? - Hát hogyha tehetem, akkor háromszor!”

Sokan évről évre eljönnek ide. A véradással Szvoboda Jánosra is emlékeznek.

Némethné Poór Judit - véradó
“Negyedik alkalommal adok vért, itt adtam először vért, nagyon jól ismertem a Jani bácsit, úgyhogy az ő emlékére, meg az ő tiszteletére jövök el minden évben, amikor tudok.”

Volt olyan év, amikor csak 14-en, de volt, amikor 27-en adtak itt vért - mondta el az akció egyik szervezője, aki szerint a civileket érdemes volna többször is mozgósítani, különösen a járványhelyzetben.

Tátrainé Szvoboda Zita - szervező
“Eddig is sikeres volt a véradásunk, de a mai nap úgy látszik, hogy mindent felülmúl, kihangsúlyoztuk a Facebookon, hogy a jelen helyzetben rendkívül fontos a véradás, mivel nagyon sokan kiesnek azok közül, akik vért adhatnának.”

A jövőre évtizedes jubileumát ünneplő jótékonysági megmozduláson most 23-an vettek részt.