Szombathelyi Televízió  a SZOMBATHELYI TELEVÍZIÓ videós hírportálja Feliratkozás hírlevélre
Főoldal
Televíziónkról
Műsoraink
Hírek
Médiaajánlat
Elérhetőségek
TV műsor
Galéria
Partnerek
Közérdekű

Részvételi csúcs született a 34. Vasi Vasemberen

Adásban volt: 2018. július 10.

Megrendelés DVD-n
adás megrendelése

 megosztás

A szervezők összesen 558 versenyző nevezését fogadták el, akik közül Kálovics Anikó bizonyult a legeredményesebb hazai triatlonistának, ugyanis amellett, hogy saját kategóriáját megnyerte, a női abszolútban is harmadik lett.

Továbbra is rendkívül nagy népszerűségnek örvend a triatlonisták körében a Vasi Vasember. Ezt bizonyítja, hogy a viadal ismét nevezési csúcsot döntött. Szinte az egész ország területéről érkeztek versenyzők. Ebben természetesen az is szerepet játszott, hogy az erőpróba egyben rövid távú amatőr országos bajnokság is.

Jerse András - versenyigazgató
“Ötszáz főben limitáltuk a létszámot. Ezt azért tettük, mert itt a Csónakázótóban három rajttal ez az ideális létszám. Ezt egy kicsit át kell gondolnunk. Lehet, hogy jövőre 600 vagy még több versenyzőt is be tudunk fogadni. Új depónk is van az uszoda előtt, ami nagyobb befogadóképességű.”

A verseny első rajtját a kiemelt támogató önkormányzat nevében Illés Károly indította el. Szombathely alpolgármestere városmarketing szempontjából is nagyon jelentősnek tartja a viadalt.

Illés Károly - alpolgármester
“Én úgy gondolom, hogy Szombathely életében nagyon jelentős az, hogy a Vasi Vasember 34. alkalommal kerül megrendezésre. Nagy hagyománnyal bír és a résztvevők számából látszik, hogy óriási érdeklődésre tart számot. Több mint ötszázan vannak és a kísérőkkel együtt nagyon sok látogató érkezik ilyenkor a városba.”

A résztvevők között több ismert sportoló is felbukkant. Voltak például egykori focisták, kosarasok. A sokszoros olimpikon atléta, Kálovics Anikó már rendszeres indulónak számít a Vasi Vasemberen.

Kálovics Anikó - versenyző, Vasi Triatlon SE
“Igazából mivel most már csak levezető sportoló vagyok, inkább önmagam leküzdését jelenti. Aztán, hogy ez most helyezésben mire lesz elég, azt majd meglátjuk.”

Kálovics Anikó végül remekül szerepelt. Amellett, hogy megnyerte saját kategóriáját, a női abszolútban is a nagyon előkelő harmadik helyen végzett. Ezzel pedig a legjobb hazai versenyzőnek bizonyult.

2018. július 10.
Hozzászólások

Komment RSS
Hozzászóló neve*
E-mail cím
Hozzászólás*
Biztonsági kód
Ide írja be*
A hozzászólás tárgya és szövege nem tartalmazhat HTML kódot.
A biztonsági kód nem érzékeny a nagy és kisbetűkre.
Az e-mail cím nem jelenik meg a nyilvános felületen.
A hozzászólások tartalmáért felelősséget nem vállalunk.műsoraink - videóval
 
Híradó
Szombathely ma
Hétvége
Aréna
Műhely
Ma-Holnap
Péntektől-péntekig
Medicina
Telezöld
Élet-Forrás
Nyitott ajtók
Zsidó Mozaik
Civil Idő
Suliról sulira
iQor magazin
Vasi Kaleidoszkóp
60 Plusz
Generációnk
Öko-Logikus
Szombathelyi Ifjúsági Magazin
Szombathelyi Polgári Esték
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 1.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 2.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 3.
Szent Márton nyomában a Szombathelyi Egyházmegyében