Hírek

Rendőrségi turisztikai szezonnyitó

2021. június 15., 14:43

Megvolt az utolsó tanítási nap az iskolákban, kezdődik a szabadságok és nyaralások időszaka. A vakáció alatt sem szabad megfeledkezni a biztonságról, erre hívták fel a figyelmet a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai ma délelőtti sajtótájékoztatójukon a Kalandváros bejáratánál.

 

Rendőrségi turisztikai szezonnyitó

Érdemes néhány alapvető biztonsági szabályt betartani, hogy igazán felhőtlen legyen a nyári szünidő - erre hívja fel a figyelmet a rendőrség. (190723tofurdo_vk) Fürdőzéshez a bányatavak, folyóvizek helyett érdemes a kijelölt, biztonságos strandokat választani, ám itt is ügyelni kell értéktárgyainkra.

Némethné Zsigó Zita - bűnmegelőzési alosztályvezető, VMRFK
"Csak azokat az értékeket vigyük el a strandra, amik feltétlenül szükségesek. Hasznos igénybe venni az értékmegőrzőket, törölközővel letakarni nem biztonságos. Ha ezzel nem élünk, felváltva mindig maradjon valaki az értékek közelében."

Az autó nem biztonságos tárolóeszköz, ne hagyjunk benne látható helyen értékeket. Mivel hőségben a kocsi hamar átforrósodhat, ne hagyjuk bent gyermeket, háziállatot még kis időre sem. Ha nyaralni indulunk, gondoskodjunk az üres ingatlan felügyeletéről. A rendőrök a szülőkhöz is intéztek néhány jó tanácsot: a vakáció ideje alatt a gyerekeknek biztosítsanak értelmes elfoglaltságot, mert a csellengés veszélyekkel jár, hamar áldozattá válhatnak. Külön kitértek az internetezés kockázataira is.

Nyáron megnő a közúti forgalom és több a baleset, melyek jellemzően szombaton és vasárnap történnek. Az autósoknak motorosokra, kerékpárosokra és mezőgazdasági járművekre is fokozottan kell figyelniük.

László Péter - közlekedésrendészeti osztályvezető, VMRFK
"A legveszélesebb útszakaszaink a 84-es és a 86-os főút, itt megnő a forgalom és a balesetek száma is. Kollégáink járőrszolgálatot teljesítenek a két főútvonalon, és ebben az időszakban motoros járőrökkel is meg fágjuk erősíteni ezen útszakaszok ellenőrzését."

Szombathelyen kerékpáros rendőrjárőrök teljesítenek szolgálatot nyáron. A rendezvényeken ne adjunk esélyt a zsebtolvajoknak, vigyázzunk értékeinkre. (210211polgarorok_kozrend) A sok látogatót vonzó programokon és a város frekventált területein a polgárőrök is folyamatosan jelen lesznek.

Kiss Viktória - elnök, Claudius Polgárőr Egyesület
"Természetesen a Csónbakázótó, a Tóföürdő környéke kiemelt helyszínünk és a Fő tér, de nem szabad megfeledkeznünk  abevásárlóközpontokról, hiszen nyáron is rengetegen fognak vásárolni, én azt mondom, hogy minden ponton felbukkanhatnak a polgárőrök."

A rendőrség infópontot állított fel a Kalandváros bejárata előtt, ahol az érdeklődők tanácsokat hallhattak vagyonvédelemről, internetbiztonságról és a drogprevencióval kapcsolatban, de akár regisztrálhatták is kerékpárjaikat a BikeSafe programban.