Hírek

Rendkívüli közgyűlés

2014. szeptember 29., 16:13

A ciklus utolsó rendes közgyűlése után ellenzéki képviselők kezdeményezték a rendkívüli közgyűlés összehívását, hogy meghallgathassák a ciklusprogram megvalósításáról szóló beszámolót. Bár az ehhez szükséges aláírás nem jött össze, a polgármester úgy döntött, hogy megtartja az ülést.

Rendkívüli közgyűlés

A rendkívüli közgyűlés napján, pénteken délelőtt Simicskó István sportért felelős államtitkárral aláírta a  Haladás sportkomplexum építéséről szóló támogatási szerződést – jelentette be Puskás Tivadar.

Puskás Tivadar polgármester
„ A Rohonci úti sportkomplexum építésének anyagi fedezetéül szolgáló 9,6 milliárd forintból az első adag 4,6 milliárd forint”

Ez azt jelenti, hogy megindulhat a tervezés, ami várhatóan 6-8 hónapot vesz igénybe. Ezután írják ki a közbeszerzési eljárást. Vígh László miniszteri biztos arról számolt be a képviselőknek, hogy a tényleges megvalósítást hosszú egyeztető munka előzi majd meg.

Vígh László miniszteri biztos
„Nagyon fotnos, hogy a klub elmondja a véleményét, hogy mikor szeretné a létesítményt, hiszen ő játszik most jelen pillanatban a stadionba. Ő fogja meghatározni, hogy az új stadionba mikor szeretne játszani, ebbe az időütemezésbe őket mindenképpen bevonjuk, tehát azt gondolom, hogy olyan egy év lesz ennek a komplexumnak a felépítése, 2016 ősze, vége tájékán lesz kész a stadion”

A képviselő-testület Szondy Szilvia személyében új ügyvezetőt választott a fejlesztések megvalósításával foglalkozó Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Nonprofit Kft. élére. Ezután tárgyalták meg a képviselők a ciklusprogram megvalósításáról szóló beszámolót, majd a bizottsági elnökök foglalták össze az elmúlt négy éves munkát.

A közgyűlés döntött arról is, hogy bár sok  kiskertesnek lejárt vagy lejár a bérleti szerződése,  az év végéig nem kell elhagyniuk a földterületüket, várhatóan időközben az Országgyűlés módosítja a földtörvény földhasználati jogra vonatkoz szabályozását.