Hírek

Rendhagyó falunapot tartottak Bérbaltaváron

2015. szeptember 02., 19:50

Az egésznapos program a Béri Balogh Ádám szobránál megtartott ünnepséggel kezdődött, majd a község értékeinek bemutatásával folytatódott.

Rendhagyó falunapot tartottak Bérbaltaváron

Béri Balogh Ádám születésének 350. évfordulójára emlékeztek Bérbaltaváron. Az ünnepségen beszédet mondott Hende Csaba honvédelmi miniszter, aki amellett, hogy felidézte  a Rákóczi-szabádsághárc kuruc brigadérosának életútját, méltatta remek katonai kvalításait is.  

Hende Csaba honvédelmi miniszter
“Béri Balogh Ádám katona volt a javából. Sikeres csapattiszt és kitűnő főtiszt. Katonáival a  portyázó hadviseléssle kerekedtek az egyébként Európa egyik legjobb seregének tartott osztrák hadsereg fölé.”

Az ünnepség keretében Németh Béla polgármester arról a rendhagyó kezdeményezésről beszélt, melynek címe a “Nagyi Tulipános Ládája-Elődeink Hozománya” és aminek célja a település értékeinek bemutatása, megóvása, valamint a továbbadása a felnövekvő generációk számára.

Németh Béla polgármester, Bérbaltavár
“Első sorban a célunk, hogy bemutassuk Bérbaltavár értékeit. Az, hogy a helyiek is lássák, hogy igazán jó helyen vagyunk. Hogy Bérbaltavár egy élhető falu. És hogy felhívjuk a figyelmét a döntéshozóinknak, hogy fordítsanak figyelmet erre a nagyon szép falura. Az értékei miatt, a festői panorámája miatt és a benne lévő emberek miatt is.”

Az ünnepi műsor részeként díszpolgári címet vehetett át  Szakály Ferenc helytörténész, aki rendkívül sokat tett annak érdekében, hogy Bérbaltavár értékei megmaradjanak, ne merüljenek a feledés homályába. A program végén a megjelent társadalmi szervezetek képviselői koszorút helyeztek a Béri Balogh Ádám-emlékhelyen.