MNB - 2
MNB

Hírek

Rendhagyó akciót indított az egyházmegyei karitász

2018. február 19., 18:22

A böjti papírpersely ötlete néhány éve bevált, most is ebben bíznak az egyház képviselői. A szerencsésebb családok hamvazószerdától virágvasárnapig gyűjthetik apránként az adományt, hogy a szegényebb otthonokban is jusson az ünnepi asztalra.

Rendhagyó akciót indított az egyházmegyei karitász

Családok a családokért - ez a mottója az egyház idei rendhagyó adománygyűjtő akciójának. Hamvazószerda hetében napokig készültek ezek a papírperselyek, amelyek minden plébániára eljutottak. A hívek nagyböjt időszakában gyűjthetik így otthon a pénzt, amikor egyébként is van miről lemondani.

Tuczainé Régvári Marietta - igazgató, Szombathelyi Egyházmegyei Karitász
“Az élvezeti cikkekről, ami lehet, hogy amúgy sem a legjobb az egészségnek, egy kicsit más emberek felé odafordulnánk, másik család felé odafordulnánk, akkor lehet, hogy virágvasárnap után, azon az egy héten a karitász-munkatársak, amikor ezeket a pici dobozokat megkapják, nagyon sok családnak tudnának kis ajándékot adni.”

Húszezer doboz készült így el a napokban az Egyházmegyei Karitász intézményeiben, hogy Vas és Zala megye templomaiból a hívekhez kerüljenek.

Székely János - megyéspüspök
“A családoknál egy apró, pici formás perselyt helyezünk el, ahová gyerekek is, szülők is betehetnek adományt, amit szegényebb családoknak szánnak. Nemcsak az adomány ebben a fontos, hanem talán még inkább a gesztus, a szeretet, ahogy a szerencsésebb családok gondolnak a rászorulókra.”

A teli dobozokat nagyböjt végén gyűjtik majd össze. A karitász munkatársai családonként pár ezer forintra számítanak, amelyből a nélkülözőknek húsvét előtt sonkát, kalácsot, tartós élelmiszert vagy játékot vásárolnak.