Hírek

Reményik napok

2018. október 30., 14:16

Vetélkedők, foglalkozások, színes közösségi programok szerepeltek a 11. alkalommal megrendezett Reményik-napok programjában. Az evangélikus általános iskola minden évben megemlékezik névadójáról, a költő halálának évfordulójához kapcsolódóan.

Reményik napok

Az érzékszervek, az érzékelés, vagy épp azok hiánya állt a középpontban az ötödikesek számára szervezett programokon. (6:58) A gyerekek gyógynövényekkel ismerkedtek, zenét hallgattak, (5:03) langallót sütöttek, és (8:23) csendsétán vehettek részt a templomban.

"Túllépem a sebességhatárt!"

Kipróbálhatták azt is, milyen érzés kerekesszékkel manőverezni.

Menczinger Tamás - gyülekezeti munkatárs
"Próbáljuk érzékenyíteni náluk, hogy vannak emberek, akik ezzel együtt élnek, számukra ez nem játék, ezzel tudnak teljes életet élni, de mivel ötödik osztályosokról beszélünk, próbáljuk játékos formában megoldani."

A Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskolában az alapítás óta minden évben megemlékeznek a névadóról. Gazdag közösségi programok várták az osztályokat idén is. (2:27-től) Tíz csapat részvételével komplex műveltségi vetélkedőt szerveztek a környék egyházi iskolái számára.

Dománé Horváth Edit - szervező
"Igyekszünk, hogy érdekes, változatos, élményszerű legyen, ne csak papíron megoldható feladatok, hanem olyanok is, amik megmozgatják a gyerekeket, amik érdeklődésüket felkeltik."

A feladatok Reményik Sándor és Dsida Jenő életéhez, verseihez, valamint Jézus csodáihoz kapcsolódtak. A vetélkedőt a Brenner-iskola csapata nyerte.

Sándor Katalin Filoména - Brenner János Általános Iskola
"Itt az utolsó időben, a hajrában ültünk össze párszor az iskolában, és készültünk együtt."

A csapatok sorversenyen mérhették össze ügyességüket, ellátogattak a törvényszékre, (00:03) az egyházmegyei könyvtárba és a Thuróczy-otthonba.

Sátory Károly - igazgató, Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola
"Mind-mind azon dolgozunk, hogy a Reményik adta lángot óvjuk, ápoljuk és továbbvigyük."

Zárásként az iskola énekkarának és színjátszóinak közreműködésével ünnepi műsort szerveztek a templomban, ahol átadták a díjakat a vetélkedőkön legjobban teljesítő diákoknak.