Hírek

Remekül szerepeltek a 2015-ös évben a Leo Karate-do SE versenyzői

2016. január 19., 20:02

A szombathelyi sportolók összesen 146 érmet szereztek a különböző hazai, valamint nemzetközi erőpróbákon.

Remekül szerepeltek a 2015-ös évben a Leo Karate-do SE versenyzői

A tavalyi évben minden előzetes várakozás felett szerepeltek a Leo Karate-do SE sportolói. Gál Róbert tanítványai pontosan egy tucat versenyen léptek tatamira és átlagosan tizenkét éremmel gazdagodtak viadalonként.

Gál Róbert vezetőedző, Leo Karate-do SE
“A 2015-ös év nagyon jól sikerült az egyesületünknek. Tizenkettő versenyen voltunk. Nyolc hazain és négy nemzetközin. Ezeken 62 aranyérmet, 41 ezüstöt és 43 bronzot sikerült szereznünk. Ezen meglepődtem, amikor így év végén összeadtuk, hogy mennyi lett.”

A klub egyik legeredményesebb versenyzője Gál Enikő volt, aki a felnőttek mezőnyében több érmet is begyűjtött. Főként a formagyakorlatokban jeleskedett, de sokszor küzdelemben is a dobogó tetejére állhatott.

Gál Enikő versenyző, Leo Karate-do SE
“Én nagyon elégedett vagyok. Főleg, hogy szeptembertől dolgozok és mellette nehéz volt összeegyeztetni azt, hogy munka után rohanni edzeni. Kevesebbet is edzettem. Így is nagyon jó eredményeket sikerült elérnem. Remélem, hogy ez folytatódik ebben az évben.”

A szombathelyi karatékák már gőzerővel készülnek a következő szezonra. Ugyan köztük van Németh Zsuzsanna is, de a remek versenyző úgy döntött, hogy ezentúl már csak hazai viadalokon lép tatamira. A külföldi viadalokat már kihagyja. Emellett viszont az edzősködésre fordít nagyobb figyelmet.