Hírek

Rekordszámú jelentkező a vers- és mesemondó versenyen

2018. január 26., 15:31

Minden eddiginél többen érkeztek a Gazdag Erzsi vers- és mesemondó versenyre, amelyet a Reményik Sándor Evangélikus Óvoda, Általános és Művészeti Iskolában rendeztek. Az eseménynek a Magyar Kultúra Napja ad aktualitást évről évre.

Rekordszámú jelentkező a vers- és mesemondó versenyen

“Udvarunkon, ablak alatt álldogál egy fura alak, hóból van a keze-lába, fehér hóból a ruhája!”

Egészen kicsi óvodások és alsó tagozatosok vettek részt azon a vers- és mesemondó versenyen, amelyet a Reményik-iskolában rendeztek.

Sátory Károly - igazgató, Reményik Sándor Evangélikus Óvoda, Általános és Művészeti Iskola
“Az idei év talán még az eddigieket is felülmúlja a résztvevők számában, hiszen csaknem 50 kisgyermek látogatja meg a rendezvényünket, aminek nagyon örülök, hogy felvidéki testvériskolánkból is jöttek, olyan messziről gyermekek, illetve most már Boba a tagiskolánk, jöttek onnan, Bobáról is.”

A gyerekeket Puskás Tivadar polgármester köszöntötte, aki elmondta, hogy jó ilyen sok versmondót látni. A megmérettetés népszerűsége 22 éve töretlen.

Tóthné Gősi Enikő - főszervező
“Jól választottuk meg a korosztályt, hiszen az óvodások és az alsó tagozatosok nagyon szeretik a verseket, ritmusokat, zenéket, mesét, és van még benük szereplési vágy, szeretnék magukat megmutatni, hogy mire képesek!”

A versenyhez kapcsolódik egy kiállítás is: a zalai népművész, Pozvai Andrea bőrtárgy-készítő, a Népművészet Ifjú Mestere cím birtokosa hagyományos játékokat készített, ezeket mutatják be az intézmény folyosóin.

Gregersen-Labossa György - evangélikus lelkész
“Azért tartom ezt nagyon fontosnak, mert a mai világban azok a gyermekek, akik ide járnak hozzánk, egy nagy sodrásban vannak: minden az informatika, digitalizált, a játéktér is a digitalizált világban zajlik, mobiltelefonokon, játékgépeken, xboxokon, meg ilyesmiken, mindemellett próbáljuk mi a hagyományos kultúrát tolmácsolni.”

Az eseményre a kicsiket a felkészítő pedagógusok mellett a szüleik is elkísérték.