Hírek

Református közösségi nap

2017. május 17., 16:44

Térzene, kirakodóvásár, véradás, főzőverseny - vidám közösségi napon vettek részt a reformátusok a templomkertben. Az esemény több száz résztvevőt vonzott, köztük a sport szerelmeseit. Az összegyűlt adományt egy új orgonára szánják a szervezők.

Református közösségi nap

Főzőversenyt is rendeztek a tempolmkertben a Református Közösségi Napon.  A szombathelyi fúvószenekar (00:00-tól, a kékek) muzsikáját követően számos színes program várta a résztvevőket. Az esemény az egész megyéből vonzott vendégeket.

Jakab Bálint - református lelkész
“Őzpörkölttől a hagyományos gulyásig, és a lángostól az erdélyi flekkenig minden megtalálható, és ez tulajdonképpen jelzi is a gyülekezetünknek a sokszínűségét, erdélyiek, felvidékiek és anyaországiak. Nem kevésbé őrségiek, akik itt vannak, dödölle őzpörkölttel megkóstolható.”

A szervezésből elsősorban a református közösség aktív tagjai vették ki a részüket. Még a véradás lehetőségét is megteremtették.

Az idősebbektől a legkisebbekig minden korosztály megtalálta neki való elfoglaltságot. Bence és éd Táplánszentkeresztről érkeztek a közösségi napra.

Horváth Katalin - résztvevő
“Ahonnan jöttem, 200 kilométerről, egy Fejér megyei településről, ott is aktív tag voltam a református gyülekezetben, és bárhova kerülök, mindig az első, hogy a gyülekezethez való kötődést keressem.”

Egész nap zajlott a jótékonysági vásár: a közösség egy új orgonára gyűjtött.