Hírek

Rajtol a női NB I-es labdarúgó bajnokság pontvadászata

2019. augusztus 16., 14:08

A Haladás-Viktória együttese vasárnap az újonc Kelen SC ellen kezdi meg a 2019-2020-as szezont. Simon Attila vezetőedző győzelmet vár csapatától a nyitófordulóban.

Rajtol a női NB I-es labdarúgó bajnokság pontvadászata

Alig több, mint egy hónap állt rendelkezésére a Haladás-Viktóriának, hogy kellőképpen felkészüljön az új szezonra. (04:54-) Rácz Zsófia szerint az öltözői hangulat kezdetben nem volt túl ideális, de a vitás ügyek megoldását követően sikerült teljesíteni a felkészülési célokat.

Rácz Zsófia - labdarúgó, Haladás-Viktória
"Egy jó felkészülésen vagyunk túl. Úgy érzem mind az edzőmérkőzéseken, mind az edzéseken nagyon jól helytálltak a lányok. Megvertük a szlovák bajnokot, a szlovén bajnokot, a horvát bajnok ellen neccesen, de kikaptunk, de azt mondom, hogy egy jó felkészülés van a hátunk mögött."

A Haladás-Viktória számára ismeretlen fekete ló az újonc Kelen együttese, akik történelmük során most először debütálnak az élvonalban. Simon Attila abban bízik, hogy csapata magabiztos győzelmet arat. Sérülését követően visszatér a pályára Heike Manhart és (06:34-) Tálosi Szabina, akik már a felkészülés során teljes értékű munkát végeztek. A Diósgyőrből igazolt (07:06-) Tóth Alexandra azonban nem bevethető, sérüléssel bajlódik és csak a héten dől el, hogy mennyi időt kell kihagynia. Simon Attila abban bízik, hogy csapata magabiztos győzelmet arat.

Simon Attila - vezetőedző, Haladás-Viktória
"Hetek óta gyakoroljuk az első fordulóra a mérkőzést, próbálunk egy magas pressinget alkalmazni, labdaszerzésből a gyors támadóinkat, labdabiztos középpályásainkat megjátszani és bízom benne, hogy ebben az iramban, amit mi tudunk produkálni és ezt meg is mutattuk a felkészülés alatt, a Kelen nem fogja bírni."

A találkozót vasárnap 14 óra 30 perckor rendezik a Király Sportlétesítményben.