Hírek

Rád hagyományozom

2019. február 25., 14:53

Rád hagyományozom - ezzel a címmel szervezett farsangi mulatságot a Vas Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház egy idősklubbal együttműködve. A gasztro- és kézműves programokkal színesített rendezvényen együtt szórakoztak a különböző generációk tagjai.

Rád hagyományozom

Mintegy harminc fiatal és tucatnyi örökifjú vett részt a Vas Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház farsangi “Rád hagyományozom” gasztro- és kézműves programján.

Gorza Norbert - irodavezető, Vas Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház
“Minél több olyan több generációs programot próbálunk szervezni, együttműködő partnereinkkel, ahol több generáció képviselői is részt tudnak venni, az alapkoncepció az, hogy az idősek által hordozott értékes tapasztalatot és tudást átörökítsük a fiatalabb generáció tagjaira.”

Farsangi fánkot készítettek a résztvevők - ezzel várták (00:45 körültől) az újságírókat is. Az édesség gyorsan fogyott: a fiataloknak nagyon ízlett a szép szalagosra sikerült finomság.

Pesz Alexandra
“Épp az előbb kóstoltam meg itt az Új Nemzedék terében a fánkot, amit az idősek készítettek, nagyon jól sikerült, és remélem, én is majd tudok a későbbbiek folyamán ilyen remek dolgot csinálni, és hogy minél ügyesebb leszek benne.”

Voltak, akik az álarc készítésében jeleskedtek inkább. Közben a vépi idősek klubjának két tagja szórakoztatta a résztvevőket.

“ Hallgatta a telihold, te meg én két furcsa ember…”

Az énekesekhez hamarosan a fiatalok is csatlakoztak, közben a konyhában a farsangi fánk mellett (15:15 körül merít) gyümölcssalátát is készítettek.

Dancs Istvánné - önkéntes segítő, Vas Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház
“Összejött, azért egy kis munka van mögötte, ugye végül is hogy elkészüljön a farsangi fánk, a gyümölcssaláta, a vitaminbomba, és mindenféle kézimunkához való dolgot előteremtettünk, úgyhogy úgy érezzük, hogy felkészültünk, elkészültünk.”

A programsorozat az elmúlt egy évben féltucat rendezvénnyel szolgálta a generációk közti párbeszéd elmélyítését.