Hírek

Puskás Tivadar köszöntötte Pars Krisztiánt

2014. augusztus 19., 19:15

Európa legjobb kalapácsvetője hétfő este érkezett haza Zürichből, kedden tartottak a tiszteletére protokolláris fogadást a szombathelyi városházán. A polgármester emlékeztetett, hogy Szombathely városa biztosítja a nyugodt felkészülést az olimpiai- és Európa-bajnok atlétának.

Puskás Tivadar köszöntötte Pars Krisztiánt

Oklevelet kapott Szombathely városától Pars Krisztián.

„Tisztelettel gratulálok! Isten éltessen sokáig és azt kívánom, hogy a következő versenyeken is ilyen eredményesen és jól produkáljál.”

A Dobó SE kalapácsvetője a hétvégén Zürichben védte meg Európa-bajnoki címét, a világ idei legjobb eredményével: 82, 69 méteres dobással – ezt a sikert ismerte el Szombathely.

Puskás Tivadar, polgármester emlékeztetett, hogy a város igyekszik biztosítani Pars Krisztiánnak a nyugodt felkészülést a világversenyekre.

Puskás Tivadar – polgármester
„A nyugatom, meg a béke az nagyon fontos mindenhol: nagyon fontos a sportban is. A sportban, ahol ugye versenyzés van, de hogyha a béke megvan a háttérben, akkor lehet nagyokat produkálni.”

Sorozatban hatodik világversenyén szerzett érmet Pars Krisztián. A dobóatléta az idei évben gyakorolt új technikájának tudja be a sikert, és azt, hogy le tudta győzni lengyel riválisát, Pavel Fajdeket.

Pars Krisztián
„Ez most nagyon jó példája volt annak, hogy igenis merni kell bevállalni dolgokat, hiszen kicsit az újítás is, meg az, hogy bízol magadban, az nagyon fontos ilyenkor és igazából ez volt ennek a hangsúlya, hogy ezt meg tudjuk így oldani.”

Nem vár pihenés az olimpiai és Európa-bajnok kalapácsvetőre: szeptemberben a világkupán szerepel Pars Krisztián, valamint a nemzetközi szövetség kalapácsvető sorozata is vár rá.