MNB
MNB - 2

Hírek

Pótfelvételi nyílt nap

2013. augusztus 02., 10:07

Augusztus 12-ig jelentkezhetnek pótfelvételire a diákok, akiket idén egyik felsőoktatási intézménybe se vettek fel. A Savaria Egyetemi Központban nyílt napra várták az érdeklődőket.

Pótfelvételi nyílt nap

“Gyorsan kell hozni jó döntéseket”
Ez vár a pótfelvételiző diákokra, hiszen a nyári eljárás bő két hét alatt lezajlik.
Csak azok jelentkezhetnek, akik idén még nem, vagy sikertelenül próbálkoztak a felvételivel. A nyílt napra nagyrészt ilyen diákok jöttek el.

Purgai Evelin
“Gazdasági szakokra adtam be, ugye nagyon magas volt a ponthatár.

Szilvia pedig jövőre érettségizik. Szeretne továbbtanulni, ezért előre tájékozódik a lehetőségekről. 

Fixl Szilvia
“Anglisztikán szeretnék továbbtanulni, és arról szeretnék megtudni néhány információt, hogy milyen tárgyakat kell  felvennem például, milyen ponthatárok vannak és mik az elvárások a felvételihez.”  

Ezekre a kérdésekre is választ kaphattak az érdeklődők a karok képviselőitől. A felvételizők számára már ismertek például a minimum ponthatárok is.

Németh Péter - mb. igazgató, tanulmányi hivatal, SEK
“A normál eljárásban kialakult ponthatár az irányadó egy adott szak adott tagozatán. Abban az esetben lehet probléma, ha azon az adott szakon vagy az adott képzési területen nem elegendő az intézmény kapacitása, de hála Istennek valószínűleg ilyen problémával nem fogunk szembenézni.”

Szombathelyre, csakúgy mint a többi felsőoktatási intézménybe, idén kevesebb hallgató jelentkezett.

Faragó Sándor - rektor, Nyugat-magyarországi Egyetem
“Ez azt jelenti, hogy át kell gondolnunk a jövőbeli oktatási struktúránkat. Lesznek olyan szakok, amelyeket nem preferál a kormányzat, ilyen pl. az andragógia, de többet is mondhatnék. Ez pl. Szombathelyen is, meg Győrben is egy fontos tárgy volt, ami képzések nem fognak indulni a következő időszakban.”

A  Savaria Egyetemi Központ a pótfelvételi eljárásban 81-féle képzést hirdet meg. Valamennyiért költségtérítést kell majd fizetni. Aki lemaradt a nyílt napról, az egyetem felvételi pontján még felvilágosítást kaphat a jelentkezéshez. 

Gaspari Gábor - szolgáltatási koordinátor, SEK
“Minden hétköznap 9-től 13 óráig az A épület aulájában várjuk az érdeklődőket, akiknek segítünk az e-felvételi kitöltésében, ha kell, akkor beszkenneljük a dokumentumaikat.”

A pótfelvételire augusztus 12-ig, Augusztus 12-ig jelentkezhetnek pótfelvételire a diákok, akiket idén egyik felsőoktatási intézménybe se vettek fel. A Savaria Egyetemi Központban nyílt napra várták az érdeklődőket.