Hírek

Pontszegény meccsen győzőtt a Falco a Pécs otthonában

2019. március 12., 14:02

A kifejezetten gyengére sikerült első negyed ellenére is győzni tudott a Falco-Vulcano Energia KC kosárlabdacsapata a Pécsi VSK otthonában. A szombathelyiek 65:58-ra nyerték meg a rendkívül pontszegény összecsapást.

Pontszegény meccsen győzőtt a Falco a Pécs otthonában

Gyenge formában, ráadásul a sérült kapitány, Váradi Benedek nélkül érkezett Pécsre a Falco kosárlabdacsapta. Így senki sem lepődött meg azon, hogy az első negyed végén 15:7-re vezettek a hazaiak a pontatlanul célzó szombathelyiek ellen. A találkozó16. percében pedig már egy kerek tízessel jártak előrébb Csirke Ferenc tanítványai. A folytatásban szép lassan ledolgozta hátrányát a vasi alakulat, így a záróetap elején már csak egyetlen ponttal, 45:44-re vezettek a mecsekaljaiak. Az utolsó negyed elején pedig szinte pillanatok alatt ellépett a Falco és végül 65:57-re megnyerte a pontszegény mérkőzést.

Perl Zoltán - kosárlabdázó, Falco-Vulcano Energia KC
“Nagyon rosszul kezdtük a mérkőzést, teljesen ritmustalanok voltunk. Mind támadásban, mind védekezésben. Sok könnyű kosarat engedtünk a Pécsnek. Félidőben szerencsére tudtunk váltani és egy nagyon jó védekezéssel jöttünk ki a második félidőre.”

A találkozón mindkét gárda a védekezésre helyezte a hangsúlyt. A pécsiek 65 dobott ponton tudták tartani a támadásban erős Falcót. Ennek ellenére vereséget szenvedtek, mivel a második félidőben szinte csak elvétve találtak be a szombathelyiek gyűrűjébe.

Csirke Ferenc - vezetőedző, Pécsi VSK
“Hoztunk egy extra védekezést egy ilyen csapat ellen. Úgy érzem, hogy a legnagyobb támadórepertoárral rendelkező csapat a Falco. Hoztunk egy jó védekezést, csak kosarat nem tudnk dobni.”

A Falco csapata a győzelmének köszönhetően megtartotta negyedik helyét a bajnoki tabellán. A sárga-feketék legközelebb szombaton 18 órakor lépnek pályára: az ezüstérmes pozícióban állomásozó Körmendet fogadják az Aréna Savariában.