Szombathelyi Televízió  a SZOMBATHELYI TELEVÍZIÓ videós hírportálja Feliratkozás hírlevélre
Főoldal
Televíziónkról
Műsoraink
Hírek
Médiaajánlat
Elérhetőségek
TV műsor
Galéria
Partnerek
Közérdekű

Polgárőr közgyűlés

Adásban volt: 2018. május 14.

Megrendelés DVD-n
adás megrendelése

 megosztás

A tagegyesületek küldötteinek közgyűlésén értékelte a múlt évben elvégzett munkát a Vas Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége. A közgyűlésen elismeréseket is átadtak.

Brenner János boldoggá avatásán polgárőrök is is vigyázták a rendet. A nagyrendezvények biztosítása az egyik feladata a szervezetnek. Vas megyében több mint kétezer polgárőr végzi ezt az önkéntes tevékenységet.

Bedi Ákos - elnök, megyei polgárőr szövetség
“Az elmúlt évben több mint 370 ezer szolgálati órával rendelkeztek a Vas megyei polgárőrök, ebből több mint négyezret rendőrrel, pénzügyőrrel vagy természetvédelmi őrrel jártak el, és ezzel járultak hozzá Vas megye közbiztonságához.”

Tünde hat éve a Claudius Polgárőr Egyesület tagja, emellett részt vállal a Borostyánkő Mentőcsoport munkájában is.

Fodor Józsefné - polgárőr
“Azért léptem be, mert családia a hangulat, szeretnék segíteni az embereken. Foglalkozásom mellett a szabadidőmben járőrözök, teszem a dolgomat, közben a gyerekeimet is nevelem.”

A közrend és a közbiztonság megőrzése, valamint a bűnmegelőzés - ez a polgárőrség legfontosabb feladata. Ennek elérését a szervezet többféle programmal mozdítja elő.

Ilyen többek között  a vagyon elleni bűncselekmények visszaszorítását célozó kármegelőzési kampány, a Szomszédok Egymásért Mozgalom,  az idős emberek védelmét szolgáló intézkedések,

vagy éppen a gyermekek úttesten történő biztonságos átkelésének segítése. A környezet megóvását is szem előtt tartják: a Klapka György Lovas Polgárőr Egyesület tagjai például rendszeresen járőröznek a Parkerdőben, hogy a visszaszorítsák az illegális szemetelést. Az országos szervezetnek van határőr, motoros és vízi tagozata is, továbbá az ifjúság is részt vállal a feladatokból. Vas megye a biztonságos térségek közé tartozik, ehhez a polgárőrök is hozzájárulnak a tevékenységükkel. A kormány a polgárőrséget stratégiai partnerének tekinti.

Csaplár Zoltán - elnökhelyettes, Országos Polgárőr Szövetség
“Hogy szakmai munkájukat jól el tudják végezni, az önként vállalt munkájukra fel kell készülni, továbbképzéseken kell részt venni. Ők semmi mást nem csinálnak, mint a saját családjuk, a környezetük értékeire, biztonságára, vagyonára vigyáznak.”

A küldöttközgyűlésen a Vas megyei közgyűlés alelnöke, majd a megyei rendőrfőkapitány tárgyjutalommal ismerte el a kiemelkedő munkát végző polgárőröket.

2018. május 14.
Hozzászólások

Komment RSS
Hozzászóló neve*
E-mail cím
Hozzászólás*
Biztonsági kód
Ide írja be*
A hozzászólás tárgya és szövege nem tartalmazhat HTML kódot.
A biztonsági kód nem érzékeny a nagy és kisbetűkre.
Az e-mail cím nem jelenik meg a nyilvános felületen.
A hozzászólások tartalmáért felelősséget nem vállalunk.műsoraink - videóval
 
Híradó
Szombathely ma
Hétvége
Aréna
Műhely
Ma-Holnap
Péntektől-péntekig
Medicina
Telezöld
Élet-Forrás
Nyitott ajtók
Zsidó Mozaik
Civil Idő
Suliról sulira
iQor magazin
Vasi Kaleidoszkóp
60 Plusz
Generációnk
Öko-Logikus
Szombathelyi Ifjúsági Magazin
Szombathelyi Polgári Esték
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 1.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 2.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 3.
Szent Márton nyomában a Szombathelyi Egyházmegyében