Hírek

Polgári Védelem Világnapja

2015. március 03., 16:17

Ünnepséget rendeztek a Polgári Védelem Világnapja alkalmából a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon. Az eseményen értékelték az elmúlt év tapasztalatait és díjazták azokat, akik ezen a területen kimagasló munkát végeztek.

Polgári Védelem Világnapja

Március 1-je volt a polgári védelem nemzetközi napja. Ennek alkalmából kedden a Vas Megyei Katasztófavédelmi Igazgatóságon köszöntötték azokat a hivatásos és önkéntes tűzoltókat, akik életük kockáztatásával nap mint nap a lakosság szolgálatában állnak.

Poór Balázs – megyei polgári védelmi főfelügyelő
„Mi, akik hivatásunkat a mai modern korban töltjük be, melynek középpontjában továbbra is a lakosság védelme áll, szerencsésnek mondhatjuk magunkat. Nyugodt és békés körülmények között végezhetjük a munkánkat.”

Poór Balázs hozzátette: ezen a napon azokra az elődökre is emlékeznek, akik a polgári védelem területén tevékenykedtek és még a legrosszabb körülmények között is tették a kötelességüket. Harangozó Bertalan a hivatásos és önkéntes tűzoltók szoros és sikeres együttműködését méltatta.

Harangozó Bertalan – kormánymegbízott
„Szeretnék a védelmi bizottság elnökeként, a kormányhivatal vezetőjeként köszönetet mondani valamenyiüknek, mindenek előtt a hivatásos állománynak a mindennapi szolgálatért, hogy életüket és mindennapjaikat embertársaik, a megye, a város polgárainak biztonságára áldozzák.”

Szombathely megbecsüli azokat, akik áldozatos munkájukkal a lakosok védelmét szolgálják – mondta Puskás Tivadar.

Puskás Tivadar – polgármester
„A biztonság az egyik legfontosabb dolog az ember életében. Különböző szervezetk, így a tűzoltóság is hozzájárul a biztonságunkhoz és a biztonságérzetünkhöz is.”

Az ünnepségen nemzeti minősítő oklevelet kaptak a vasi járási mentőcsoportok, és elismerő oklevelet vehettek át, akik az elmúlt évben a katasztrófavédelem területén kiemelkedő munkát végeztek.