MNB - 2
MNB

Hírek

Pinka-völgyi Halas Napok

2014. július 21., 18:00

Halételfőző- és horgászverseny, kispályás foci, valamint színpadi produkciók szerepeltek szombaton az első alkalommal megrendezett Pinka-völgyi Halas Napok programjában Vaskeresztesen. A szervező Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége célja az volt, hogy minél többen megismerjék a Pinka-völgy természeti értékeit.

Pinka-völgyi Halas Napok

A Pinka-völgye a vasfüggöny fennállása alatt elszigetelt, alig látogatott terület volt, így természeti értékei szinte érintetlenek maradtak. A térség tele van hangulatos kiránduló- és pihenőhelyekkel, kiváló adottságait a horgászok is felfedezték. Ehhez kapcsolódóan, hagyományteremtő szándékkal szervezték meg a Halas Napokat.

Puskás Norbert - elnök, Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
"A Velencei tóval közösen pályáztunk egy térségek közötti együttműködsére, és megvalósulhatott az a célunk, hogy minél több ember megismerje a Pinka-völgyét, Vaskeresztes értékeit, horgászati lehetőségeit."

A horgászversenyt három helyszínen rendezték: a Pinka-holtágon, az önkormányzati tavon és a tanpályán próbálhattak szerencsét a pecások. A legnagyobb fogás meghaladta a 14 kilogrammot. A halételfőző versenyre 17 csapat nevezett, a helyiek mellett Budapestről, Vasból és Zalából is érkeztek. A legtöbb kondérban ponty halászlé készült.  

Szilasi Edina - kapus, Aranylábú Vastyúkok
"Csak halászlé volt ami szóba jöhetett, itt kaptuk a halat, a fűszereket és az egyéb titkos receptet mi hoztuk magunkkal. Szűzek vagyunk, tehát először készítettünk halászlét, de szerintünk nagyon jól sikerült."

A zsűri végül az Orvhalászok főztjét találta a legfinomabbnak. A győztesek és helyezettek díjait Hende Csaba országgyűlési képviselő és Harangozó Bertalan kormánymegbízott adták át.  

A színpadon helyi kulturális egyesületek mutatkoztak be, közben mindenki végigkóstolhatta a finom halas fogásokat.