Hírek

Perl Zoltánt hazacsábította a Falco

2017. augusztus 16., 16:32

Augusztus közepére teljessé vált a Falco-Vulcano Energia KC kosárlabdacsapatának játékoskerete. A szombathelyiek zárásként visszaigazolták Olaszországból Perl Zoltánt. A részletekről sajtótájékoztató keretében számoltak be a sárga-fekete klub elöljárói.

Perl Zoltánt hazacsábította a Falco

Perl Zoltán szerződésével véglegessé vált a Falco játékoskerete. A 12 főből álló első gárdát öt légiós, valamint hét magyar kosaras alkotja. Közülük öten a szombathelyieknél ismerkedtek meg a sportág alapjaival. A klub elöljárói természetesen Perl Zoltán hazacsábítását tartják az átigazolási szezon legnagyobbb bravúrjának.

Gráczer György - ügyvezető, Falco-Vulcano Energia KC
“A Zoli története volt a leghosszabb. Amikor még a válogatott felkészülése előtt bejárt ide edzeni, már akkor itt beszélgettünk.  Mondta, hogy ha Magyarország, akkor nála csak a Falco.”

Perl Zoltán két évvel ezelőtt szeződött a szombathelyiektől Olaszországba, ahol több kevesebb siker kísérte légióskodását. Most több szempont mérlegelése után döntött a visszatérés mellett.

Perl Zoltán - kosárlabdázó, Falco-Vulcano Energia KC
“22 éves vagyok és még nem játszottam európai kupában. Ez nekem egy fontos szempont volt, mert szeretném magamat abban is kipróbálni. Remélem, hogy sikerülni is fog bejutni a csoportkörbe. És azt is látom, hogy a magyar bajnokság évről-évre erősödik. Most már sokkal magasabb a színvonal, mint akkor,  amikor én utoljára itt játszottam.”

A sajtótájékoztató keretében jelentették be, hogy a következő szezonban a Sopronba távozó Váradi Kornél helyett Milos Konakov lesz Szrecsko Szekulovics szakmai segítője. A szerb szakember augusztus végén kapcsolódik be majd a munkába.