MNB - 2
MNB

Hírek

PénzSztár vetélkedő

2018. november 09., 15:44

Az internetes fordulók után csütörtökön 23 helyszínen egy időben tartották meg a PénzSztár Hazai és Határon Túli Magyar Középiskolák pénzügyi, gazdasági és vállalkozási versenyét. A Vas megyei selejtezőn négy szombathelyi és egy kőszegi csapat vett részt.

PénzSztár vetélkedő

Közel 1100 hazai és határon túli középiskolás diák jelentkezett idén a már hagyományos, pénzügyi tudatosságot és gazdasági tájékozottságot erősítő PénzSztár elnevezésű versenyre. Közülük 115-en jutottak be a megyei selejtezőkbe az internetes fordulókat követően. A Horváth Boldizsár Szakgimnázium két csapattal is nevezett a megmérettetésre.

Horváth Klaudia – felkészítő tanár, Horváth Boldizsár Közgazdasági és Informatikai Szakgimnázium
Az első két fordulót sikeresen teljesítették a diákok, erre különböző témákban, biztosítási témákban, a Monetáris Tanáccsal kapcsolatban, a Jegybank feladataival kapcsolatban tájékozódtak.

A TőzsDEficit nevű csapat tagjai nem először indultak a versenyen.

Horváth Luca – TőzsDEficit, Horváth Boldizsár Közgazdasági és Informatikai Szakgimnázium
A tavalyiból kiindulva már tudtuk, hogy szeretnénk idén is minimum idáig eljutni. Ennek megfelelően készültünk.

Csire László -TőzsDEficit, Horváth Boldizsár Közgazdasági és Informatikai Szakgimnázium
Tanáraink először kiosztották a feladatokat, illetve, hogy ki milyen anyagrészt nézzen át. Konzultáció volt először a csapatunkban, felosztottuk a témákat. Ezek alapján tudtunk készülni.

A megyei selejtezőn 10 feladatra kellett helyesen válaszolniuk a diákoknak. A zsűri elnöke szerint fontos a fiatalok pénzügyi tudatossága.

Havelda Balázs – vezérigazgató-helyettes, Diákhitel Központ Zrt.
A diákhitelek általában azok a termékek, amikkel első pénzügyi termékekkel találkoznak a fiatalok. Úgyhogy egyrészt küldetés tudatból, másrészt saját érdekünk mentén is támogatjuk a kezdeményezést azzal, hogy az országban minél több olyan fiatal legyen, akiknek a pénzügyek nem okoznak gondot.

A versenynek a NAV megyei igazgatósága adott otthont.

Petkovits Anikó – szóvivő, NAV Vas Megyei Adó- és Vámigazgatósága
Ezzel a Pénzsztár versennyel is ezt a tudatosságot szeretnénk erősíteni, hiszen mind az adózással, mind a banki ügyekkel, hitelfelvétellel – ezek olyan témák, amelyekkel mindenki találkozik a mindennapokban.

A selejtezőt a Horváth Boldizsár Szakgimnázium Tőzsdeficit csapata nyerte, ők képviselhetik a megyét a regionális fordulón november 22-én Győrben.