MNB - 2
MNB

Hírek

Pénteken este debütál a Megyeháza udvarán a Karneválszínház idei előadása

2012. augusztus 16., 17:35

A színdarabot Ovidius Átváltozások című műve ihlette. Csattanós, pörgős, humoros, eroikától sem mentes darab született. Többek között Eszenyi Enikőt, Szabó Győzőt és Jordán Tamást is láthatja játszani a nagyérdemű.

Pénteken este debütál a Megyeháza udvarán a Karneválszínház idei előadása

Az utolsó simításokat végzik a karneválszínházi főpróbán. Ezúttal Andrew Hefler rendezésében Ovidius-történeteket láthat a közönség. Az irodalmi alap ezúttal csak a kezdő gondolatokat adta.

Jordán Tamás, igazgató, Weöres Sándor Színház
"Nagyon izgalmas munka volt, ilyet nem nagyon szoktunk csinálni, hogy egy darab rögtönzéssel születik. Ovidius történetek voltak alapul véve.... ezeket a mitológiai szösszeneteket hogyan tudjuk ma elmesélni"

Rengeteg humorral, öniróniával, komikus jelenettel, túlfűtött erotikával találkozhat a néző. Könnyed nyáresti előadás, amiből nem hiányozhat a közönséggel való játék és kapcsolatteremtés sem.

Andrew Hefler, rendező
A darab arról szól, hogy hogyan küzd egy színház, egy társulat, hogy miként lehet gyakorlatilag létrehozni nagyon kevés idő alatt egy izgalmas, szórakoztató előadást Ovidius nyomán... szkeccsekkel meg pillanatokkal.

A közönség betekintést nyerhet a próbafolyamatba, megnézheti, hogy dolgoznak együtt a színészek a rendezővel.

Alberti Zsófia, színész, WSSZ
Ez egy nagy boldogság nekünk, és remélem érződik majd az előadáson is, hogy más energiákat mozgatunk meg, mint egy hagyományos előadáson."

Pénteken 18 órakor kezdődik a premier a Megyeháza udvarán. Ezt követően még hét alkalommal láthatja a közönség a Karneválszínház előadását.