Hírek

Pedagógusnap

2015. június 05., 16:27

Egy 1951-es minisztertanácsi határozat a pedagógusok munkájának társadalmi elismeréseként június első vasárnapját Pedagógus napnak nyilvánította. A hagyományoknak megfelelően e jeles alkalmából pénteken a szombathelyi Bartók teremben elismeréseket adtak át a szakma kiválóságainak.

Pedagógusnap

Mások mellett a Barátság Óvoda kis nebulóinak vidám előadása színesítette a díjátadó gálát. Az eseményen Koczka Tibor alpolgármester beszédében kiemelte: felelősségteljes, sokszor kudarcokkal teli nehéz életpálya a pedagógusoké. Éppen ezért ezt a szakmát hosszú távon csak azok tudják gyakorolni, akik a tanítást nem munkájuknak, hanem hivatásuknak tekintik.

Koczka Tibor – alpolgármester
„Nincs kétségem afelől, hogy a mai kor tanárának kemnyen meg kell dolgoznia azért, hogy izgalmas, élményszerű, és gyakorlatias tudással gazdagítsa a felnövekvő nemzedékek tagjait.”

Szombathely Oktatásügyének Segítéséért-díjban részesültek azok, akik az oktató-nevelő munkát segítve, nem pedagógusi munkakörben, hosszú időn keresztül hozzájárultak a pedagógiai munka eredményességéhez. Mások mellett elismerést kapott a Reményik-iskola gazdasági ügyintézője.

Tancsics Flóriánné – gazdasági ügyintéző, Reményik-iskola
„Nagyon meglepett a dolog, amikor értesültem róla, hogy megkapom ezt a megtiszteltetést már csak azért is, mivel nem pedagógus munkakörben dolgozom. Annyit tudok mondani, hogy 8 éve csinálom a Reményik-iskola gazdasági ügyeit.”

Kiemelkedő pedagógusmunkáért-díjat kaptak azok a pedagógusok és oktatók, akik a gyermekek személyiség-formálásában több éven át kiemelkedő munkát végeztek. Szombathely Oktatásügyéért-díjat adományoztak azoknak, akik kiemelkedő munkájukkal segítették a város oktatásügyének fejlődését.

Gáspárné Zsolnai Zsuzsanna – igazgató, Nagy Lajos Gimnázium
„Azért a befektetett munkáért jár talán ez az elismerés, amelyet a Nagy Lajos Gimnázium élén most már hetedik éve eltöltök. Természetsen van ennek előzménye, hiszen előtte 9 évig igazgatóhelyettes voltam és úgy gondolom, hogy legjobb tudásom szerint a tőlem telhető legtöbb energiával szolgáltam iskolámat.”

Az ünnepségen elhangzott az is: a pedagógus ültet, gyomlál, formál, stílust ad a diákoknak. Ők adnak értelmet a tankönyvek betűinek, és legfontosabb feladatuk, hogy kielégítsék a magyar jövő zálogának, az ifjúságnak a tudásszomját.