Hírek

Parkolóátadás Zanaton

2017. október 13., 16:35

Befejeződött a zanati temetőhöz vezető útszakasz felújítása. A környéket eddig esős időben nehezen lehetett megközelíteni, most azonban leaszfaltozták a bejárat előtti területet, és új parkolót is kialakítottak.

Parkolóátadás Zanaton

Régi vágya teljesült a zanatiaknak: a temető bejárata előtti rendezetlen területet leaszfaltozták, és ezentúl a kulturált parkolásra is lehetőségük van az ide érkezőknek. A felújított útszakaszt közösen adta át a forgalomnak a városvezetés és a sírkertet kezelő társaság képviselője.

Kántás Zoltán - önkormányzati képviselő
“Rögtön az első fogadóórám egyikén szembesülnöm kellett azzal az igénnyel, ami gyakorlatilag egy jogosan megfogalmazott igény volt itt a temető környékének rendezése ügyében. És nagyon büszkén tekintek most itt körbe, hogy ez a beruházás most végülis meg tudott valósulni. Az összértéke meghaladta a bruttó 30 millió forintot.”

Ebből az összegből 10+1 parkolóhelyet alakítottak ki az elmúlt időszakban, valamint szilárd burkolatot kapott a temető kapuja előtti útszakasz. A forrást az önkormányzat biztosította az útfelújításokra szánt keretéből. A városvezetés fontosnak tartja, hogy a sírkerteket rendben tartsa, hiszen - mint fogalmazott a polgármester - az elődökre kegyelettel kell emlékeznünk.

Puskás Tivadar - polgármester
“Nemcsak a temetőkön, hanem a temetők megközelítésében is nyilvánvalóan a városnak feladata van. Régóta probléma ez itt a zanati temetőnél, hogy a parkolás, illetve az oda vezető út valahogy normálisan megoldódjék. Ebben segített most, igyekezett segíteni a város.”

A beruházás a jövőben folytatódhat: a tervek szerint a temetőhöz vezető utat egészen a főúttól rendbe teszik majd, és megfelelő csapadékvíz-elvezetéssel is ellátják.