Hírek

Pannonia Sacra

2011. január 26., 16:43

Pannonia Sacra címmel új sorozatot indított a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége Szombathelyi Csoportja. Közéleti személyiségekkel rendeznek beszélgetéseket, akik hitükről, kereszténységükről vallanak. Emellett a művészetek és a vallás kapcsolatáról is szerveznek előadásokat.

Pannonia Sacra

Új helyszínen, új témákkal indul a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége Szombathelyi Csoportjának idei programsorozata. Ismert közéleti személyiségekkel szerveznek pódiumbeszélgetéseket. Az első meghívott vendég, Veres András megyés püspök volt, de a tervek szerint Szombathelyre látogat, többek között, Harrach Péter és Kubik Anna is. Az előadásorozatban a művészetek is középpontba kerülnek.

Dr. Horváth Sándor - elnök, KÉSZ Szombathelyi Csoportja
"Illusztratív, zenével, képpel gazdagított előadások lesznek. A Pannonia Sacra azt is jelenti, hogy a művészetekben megjelenő vallási témákat is megpróbáljuk vázolni."

Európa-szerte a keresztény identitás zavarai mutatkoznak, mondta keddi előadásában Veres András, akit múlt héten neveztek ki a Pécsi Egyházmegye apostoli kormányzójává. Mint Híradónknak elmondta: ugyanolyan jogokkal és kötelezettségekkel rendelkezik a Pécsi Egyházmegye irányításában mint egy kinevezett megyéspüspök, mélyreható változtatásokat azonban nem tervez a következő időszakban. A családokért szeretne eredményes lellkipásztori munkát végezni.

Dr. Veres András - megyés püspök
"A Szombathelyi Egyházmegyének úgy gondolom, hogy megvannak azok a struktúrái, amiken keresztül megvannak a személyi feltételek is, hog képesek legyünk, ha telefonon keresztül is megvalósítani, hogy az egyházmegye ügyei ne szenvedjenek kárt azért, mert újra és újra távol vagyok az egyházmegyétől."

Azt, hogy meddig kell elátnia a Pécsi Egyházmegye irányítását, még Veres András sem tudja. A megbízatás néhány hónapra szól.