Hírek

Pályaavató strandröplabda torna

2018. július 16., 13:23

Élénk érdeklődés mellett rendeztek pályaavató strandröplabda tornát a Termálfürdőben. A viadalon több egykori, illetve jelenlegi élvonalbeli játékos is homokra lépett.

Pályaavató strandröplabda torna

Összesen öt férfi, valamint nyolc női páros vett részt azon a strabdröplabda tornán, mellyel felavatták a Termálfürdőben kialakított két új pályát. A VASIVÍZ Zrt. által végrehajtott beruházásra azért volt szükség, mert a Tófürdőben a fedett jégcsarnok építése miatt jelentősen beszűkültek a sportolási lehetőségek. A határozottan barátságos időjárásnak köszönhetően a rendezvény remek hangulatban zajlott.

Gőczi István - szakágvezető, Szombathelyi Szabadidősport Szövetség
“Mivel ez egy új helyszínen van és így ez az első, elég jó az érdeklődés. A fiú meg a női csapatok részéről is. Nagyon köszönjük, hogy létrehozták ezt a pályát, mert különben nem lehetne játszani, mivel a Tófürdőn megszűnt a strandröplabda a jégpálya miatt. Szerencsére nagyon jó minőségű a pálya.”

A pályára lépő játékosok között több egykori, illetve jelenlegi élvonalbeli sportoló is felbukkant. A legnagyobb névnek Bodovics Hanna számított, aki Szombathelyen ismerkedett meg a sportág alapjaival, ma pedig már Magyarország első számú röplabdacsapatának tagja.

Bodovics Hanna - röplabdázó, Békéscsaba
“Békéscsabán játszok NB I-ben, az Extraligában. De ilyenkor nyáron van egy-másfél hónap pihenésünk.  De ezt muszáj aktív pihenéssel tölteni, hogy az izmok rendben legyenek. Nálunk ez már gyerek korom óta ezt jelenti, folyamatosan a homokon vagyunk.”

A tervek szerint idén még több strandröplabda viadalt is rendeznek majd a Termálfürdőben. Az biztos, hogy augusztus elején a Koko Kovács Tibor Emléktornát is ezen a helyszínen tartják meg.