Hírek

Óvodapedagógus szakmai nap

2018. szeptember 21., 15:10

Az első alkalommal megrendezett óvodapedagógia napok keretében a rajzkiállítás szerdai megnyitóját csütörtökön egy szakmai konferencia követte. A Gyermekek napjához kötődő programsorozatnak kettős célja van: lehetőséget ad az óvodapedagógusoknak a tapasztalatcserére, valamint a neves szakemberek előadásai révén tovább is képezhetik magukat.

Óvodapedagógus szakmai nap

Óriási érdeklődés közepette nyitották meg csütörtökön délelőtt az óvodapedagógusok szakmai napját a Városházán. Puskás Tivadar polgármester köszöntőjében az óvónők felelősségteljes hivatásáról beszélt, kiemelve azt, hogy milyen fontos szerepet töltenek be a kicsik jellemfejlődésében.

Puskás Tivadar - polgármester
"Az önök munkája meghatározó a város, a megye, az ország továbbélése szempontjából. Azt kérem, hogy továbbra is ilyen szeretettel, ilyen szaktudással és hozzáértéssel gondozzák és szeressék a gyermekeinket."

Az előadások sorát Páli Judit klinikai szakpszichológus nyitotta, aki a többi közt beszélt a 3 hónapos korú babákat érintő magatartásformálás nehézségeiről. Hangsúlyozta azt is, hogy minél előbb ki kell alakulnia a kicsikben egy napirendnek.

Páli Judit - klinikai szakpszichológus
"Nem szabad elfogadni, hogy sokat sír, nem szabad elfogadni, hogy nem alszik, menni kell a megoldások után, annak valamilyen oka van, hogy ha a gyerek nem alszik vagy sír."

Az eseményen szóba került az értelmi és érzelmi intelligencia viszonya is.

Molnár Anikó - vezető, Szombathelyi Óvodavezetők Munkaközössége
"Eddig csak az értelmi intelligenciára helyeződött a hangsúly és bebizonyosodott, hogy az érzelmi intelligencia szerepe legalább ilyen fontos, ha nem fontosabb."

A Gyermekek napjához kapcsolódó programsorozat a szervezők szerint sikert aratott a szakemberek körében - tekintettel a nagy érdeklődésre jó eséllyel jövőre is megszervezik az óvodapedagógiai napot.