Hírek

Óvodai fejlesztések

2019. június 13., 14:19

Mintegy 650 millió forintból 6 szombathelyi óvodát újítanak fel, a munkálatok fontos célja, hogy környezetbarátabbak és energiahatékonyabbak legyenek az intézmények. Új csoportszobák, akadálymentesítés és energiatakarékosabb működtetés is szerepel a tervek között.

Óvodai fejlesztések

564 millió forint európai uniós forrásból, illetve 80 milliós önkormányzati támogatásból valósulhat meg a város óvodáinak korszerűsítése - a projektekről és a város gazdasági helyzetéről Puskás Tivadar polgármester tartott prezentációt az érdekelteknek.

Puskás Tivadar - polgármester
“Ezen az ábrán azt tetszenek látni, hogy 2010 és 2018 között Szombathelyen több mint duplájára nőtt az iparűzési adó.”

Emiatt is valósulhatnak meg a fejlesztések. A Vadvirág Óvodában 10 millió forintos beruházás zajlik - a palatető már beázott, ezt a problémát meg kellett oldani.

Halász Imréné - óvodaveztő - Vadvirág Óvoda
“Tetőfelújítás, tetőszigetelés történt, és akadálymentesítés. Óvodánkban három csoport működik, 86 kisgyerek jár hozzánk, és teljes kihasználtsággal működünk, és teljes kihasználtsággal működünk.”

A legnagyobb fejlesztés az Aréna Óvodában történik - egy hete már építési terület ez az intézmény. A komplex felújítás miatt a mintegy 200 gyermek a püspöki iskola épületében tölti mindennapjait.

Bőczénné Taletovics Katalin - óvodavezető, Aréna Óvoda
“Nagyon nagy a felújítás, energetikai, villany, burkolatok teljes cseréje, hozzáépítések, új helyiségek kerülnek kialakításra, két tornaszobája lesz az intézménynek, fejlesztő szobánk lesz, liftünk lesz mozgáskorlátozottaknak.

A munkálatokkal várhatóan januárra végeznek a szakemberek. A többi óvodában is javában folyik az építkezés - kivéve a Mesevárban: itt a nyári szünetre időzítették a kerítés cseréjét.

Illés Károly - alpolgármester
“Összesen hat óvodának a felújtása zajlik, az Aréna Óvoda, a Szivárvány Óvoda, a Benczúr, a Mesevár és a Gazdag Erzsi Óvoda felújítása, ebből a legnagyobb tétel az Aréna Óvoda felújítása, ez 288 millió forint EU-s pályázati forrásból, illetve plusz 80 millió forint önkormánnyzati támogatásból valósul majd meg.”

Energetikai fejlesztések, új csoport- és tornaszoba kialakítása és bővítés zajlik most a legtöbb óvodában. A munkálatokat az év végéig kell befejezniük a kivitelezőknek.