MNB - 2
MNB

Hírek

Ovisok focibajnoksága

2012. május 18., 15:19

Második alkalommal rendezték meg a Haladás VSE Rohonci úti sporttelepén az ovisok focidzsemboriját. A rendezvényre a szombathelyi óvodákból közel 100 gyermek érkezett.

Ovisok focibajnoksága

Tavaly indította útjára a Haladás VSE azt a kezdeményezést, melynek keretében a szombathelyi oktatási intézményeket látják vendégül a Rohonci úton. Idén az ovisok focimatinéja nyitotta a sort.

Artner Tamás utánpótlás szakágvezető, Haladás VSE
Idén mivel az időjárás nem kegyes hozzánk kevesebben jöttek el. Tavaly 17 óvoda jött el, ennek most körülbelül a fele. De ennek is örülünk, mivel közel 100 gyermek jelent meg itt a rendezvényünkön. Nagyon remélem, hogy sok gyermek kedvet kap majd a labdarúgáshoz.

A rendezvényen megjelent a Haladás Sopron Bank labdarúgócsapatának teljes kerete is. A gyerekek így akár rögtön példaképet is választhattak maguknak az NB I-es focisták közül.

Halmosi Péter labdarúgó, Haladás Sopron Bank
Mikor már itt fociztam az ifiben, akkor is úgy néztem fel az NB I-es játékosokra, mint az Istenekre. Pedig csak egy Haladásról beszéltünk nem a Bayern München vagy a Real Madrid játékosairól volt szó. Én  ezekre a játékosokra mindig úgy néztem fel, hogy ők többet tudnak mint én és oda akartam mindig eljutni ahova ők. Én azt gondolom, hogy ezek a fiatalok is hasonlóképpen lehetnek.

A rendezvény egyik elsődleges célja  a mozgás népszerűsítése, de nagyon fontos az is, hogy a részt vevő apróságok közül minél többen kezdjenek el a közeljövőben versenyszerűen sportolni. Lehetőleg a Haladás VSE utánpótlás futballcsapataiban.

Kemény Márk labdarúgó, Mocorgó Óvoda
Itt voltam tavaly és nagyon jól éreztem magam. A Haladásban focizok és a Halmosira akarok hasonlítani.

A tavalyi rendezvényt követően a legkisebb korosztályokból közel 100 focistapalánta jelentkezett a Haladásba. Idén is hasonló sikerben reménykednek a zöld-fehér klub háza táján.