Hírek

Osztrák-magyar horgászverseny

2018. augusztus 14., 13:59

21 osztrák és 24 magyar horgász mérte össze ügyességét barátságos versenyen a lukácsházi Abért-tavon vasárnap. Szoros eredmény született: néhány dekás előnnyel a vasi pecások hódították el a vándorkupát.

Osztrák-magyar horgászverseny

2006 óta minden évben egyszer horgászversenyt rendez a burgenlandi és a Vas megyei szövetség a barátság és együttműködés jegyében. Tavaly Ausztriában hazai győzelem született, idén az Abért-tavon gyűltek össze a pecások, hogy megküzdjenek a legjobb fogásokért.

Herwig Dorner – ügyvezető elnök, Burgenlandi Horgász Szövetség
„Az utóbbi években egyszer nyertünk, egyszer veszítettünk. A verseny elsősorban a barátságról szól, a győzelem másodlagos dolog. Természetesen előzetesen tréningeztünk a tavon, informálódtunk, milyen halakat lehet fogni, milyen etetőanyagot érdemes használni. Reméljük, tavalyhoz hasonlóan idén is siekrül hazavinnünk a vándorkupát.”

A két szövetség között régóta jó a kapcsolat: korábban több uniós pályázati projektekben együttműködtek, az osztrákok pedig minden évben Gersekaráton rendezik meg válogatóversenyüket a feeder szakágban. Továbbá évente 1000-1500 burgenlandi horgász jár át a vasi vizekre.

Puskás Norbert – ügyvezető elnök, Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
„A burgenlandi horgászoknak adunk ki burgenlandi partnerjegyet, amit Ausztriában tudnak megvásárolni éves területi jegy formájában, ez is a partnerség része, osztrákok rendszeresen látogatnak az Abért-tóra, Gersekarátra is.”

Az idei versenyen két szektorban 45-en próbáltak szerencsét, legtöbben a rakós módszert választották. A meleg nem kedvezett a halak kapókedvének, ezúttal elmaradtak az Abért-tónál megszokott nagy fogások, (16:00 pontyfogás) de így is horogra akadt néhány szép ponty és amur.

Kádi Szabolcs
„Eléggé halszegény a pálya, nem nagyon mozog a víz, ez nem jó a halak táplálkozásának. Nekem eddig szerencsém volt, ez volt a második nagy pontyom, remélem, jó helyen fogok vele a mezőnyben végezni.”

Josef Summer
szinkron: „Nehezen ment ma, nem evett jól a hal, az utolsó két órában jöttek jobban, kárászok, pontyok. 8 kilót sikerült fogni összesen.”

Sikerült a visszavágás, egy hajszállal jobb átlagfogással ezúttal a magyarok nyerték a csapatversenyt. Egyéniben Gerhard Puschitz és Kádi Szabolcs végzett az élen.