MNB
MNB - 2

Hírek

Osztályozón kerülhet fel az élvonalba a Haladás VSE-Sportiskola röplabdacsapata

2017. április 21., 15:36

Az utolsó forduló eredményétől függetlenül a nyugati-csoport  első helyén végzett a Haladás VSE-Sportiskola NB II-es női röplabdacsapata. Így a szombathelyiek jogot szereztek arra, hogy a keleti aranyérmessel osztályozót játszhassanak a feljutásért.

Osztályozón kerülhet fel az élvonalba a Haladás VSE-Sportiskola röplabdacsapata

A bajnokság rájátszásának utolsó előtti fordulójában a Honvéd-Zrínyi SE gárdáját fogadta az éllovas Haladás VSE-Sportiskola női röplabdacsapata. A találkozót a várakozásoknak megfelelően 3:0 arányban nyerte meg Mucsi Pétert együttese. A szombathelyiek az első szettben 13, a másodikban 18, míg a harmadikban 19 pontot engedélyeztek a csupán hét bevethető játékossal érkező vendégeknek. A győzelem az aranyérmet jelenti a vasiak számára.

Mucsi Péter - vezetőedző, Haladás VSE-Sportiskola
“A bajnokság előtt nem gondoltuk volna, hogy ide fogunk érni. De a bajnokság alatt egyre érettebb játékot kezdett el játszani a társaság és egyre jobban összekovácsolódott, mint közösség. Ez pedig már sejtette, hogy ideérhetünk az eleje környékére. Én az első helyre nem számítottam, de az, hogy a Füred megverte a Pécset, az már előrevetítette, hogy megnyerhetjük a bajnokságot és ez most sikerült.”

A szombathelyi csapat annak ellenére is magabiztos játékkal gyűjtötte be a bajnoki címhez hiányzó egyetlen győzelmet, hogy csapatkapitánya, Merklin Ferencné nem tudta vállalni a játékot. A tapasztalt röplabdázó pótlását azonban sikeresen megoldotta a vasi gárda.

Merklin Ferencné - csapatkapitány, Haladás VSE-Sportiskola
“Ez egy teljesen véletlen dolog. Rosszul lettem a mérkőzés elején, nem mertem vállalni a játékot.”

A Honvéd-Zrínyi SE elleni győzelmet követően óriási ünneplés kezdődött a Sugár úti sportcsarnokban. A szurkolók hosszú perceken át éltették az aranyérmes csapat tagjait. A szombathelyiek az osztályozón a keleti-csoport első helyezettjével találkoznak. Az ellenfél az Eger és a Miskolc párharcából kerül majd ki.